Filip Hrgović, najbolji hrvatski boksač i WBC interkontinentalni prvak osuđen je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na uvjetnu kaznu zbog salvi uvreda koje je sasuo kroz SMS poruke poduzetniku Domagoju Krznariću, piše Jutarnji list. Sudac Zorislav Kaleb osudio je slavnog boksača na 30 dnevnih dohodaka odnosno, Hrgović će morati u državni proračun platiti 15 tisuća […]

" />
Published On: Pet, ruj 27th, 2019

‘K*** jedan retardirani, m*** ti majku , čut ćeš me!’: Filip Hrgović osuđen zbog uvreda koje je sasuo poznatom poduzetniku

Filip Hrgović, najbolji hrvatski boksač i WBC interkontinentalni prvak osuđen je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na uvjetnu kaznu zbog salvi uvreda koje je sasuo kroz SMS poruke poduzetniku Domagoju Krznariću, piše Jutarnji list.

Sudac Zorislav Kaleb osudio je slavnog boksača na 30 dnevnih dohodaka odnosno, Hrgović će morati u državni proračun platiti 15 tisuća kuna ako u idućih godinu dana počini novo kazneno djelo.

– Smatram se krivim. Priznajem to što mi se stavlja na teret. Žao mi je i ispričavam se Domagoju Krznariću – sukus je kratke i jednostavne obrane koju je iznio Hrgović u sudnici.

Važući dokaze, sud je kao otegotnu okolnost cijenio stupanj krivnje i jačinu povrede zaštićenog dobra, dok su Hrgoviću olakotne okolnosti njegova dosadašnja neosuđivanost, te činjenica da je mlađa osoba i aktivni sportaš. A što se tiče Hrgovićevih postupaka, sud je iste ocijenio kao “eksces i nepromišljenost u postupanju a ne trajno obilježje njegove ličnosti.”

Podsjetimo, povod privatnoj tužbi za uvredu je niz Hrgovićevih poruka koje je Krznariću sasuo 31. siječnja 2018. godine i s kojima je nastavio i sutradan. Prema navodima iz tužbe Hrgović je zadnjeg dana mjeseca siječnja u 16.20 sati sa svog mobitela poslao Krznariću SMS sadržaja “Konju jedan retardirani, mrtvu ti majku j…. s onim vrećama. Čut ćeš me zapamti to”.

Sličnu salvu uvreda uputio je i sutradan oko 11 sati poslavši mu novu SMS poruku: “Idiotiću. Ne zovi ljude tamo da ti vrate vreće. Dobio si novce i mi smo dobili vreće i boli te kurac šta ćemo mi s njima. Ne zovi ljude i ne želim te više čut ni vidit.”

No tu Hrgović nije stao već je istog tog 1. veljače i preko aplikacije Whatsapp poslao i zvučnu poruku: “Idiote, slušaj me. Naručio sam kožne vreće, a donio si mi ono plastične. Rekao sam ti da ne stavljaš Pride, stavio si Pride… Koja ti je pi*ka materina. Jesi li ti retardiran čovjek… i šta zoveš ljude tamo da ti vrate novce, da ti vrate vreće da im vratiš novce.

Ne maltretiraj ljude, ostavi vreće, dobio si novce, a ja ću s tim vrećama raditi što hoću s njima, i ne zovi više ljude tamo, ne maltretiraj ih. Ja ću naručiti nove vreće s interneta o svom trošku, a ti si dobio novce i j*** se. Ne zovi ljude tamo da ti ih storniraju je li ti jasno, dobio si novce i ja imam vreće i zapalit ću ih, i j*** se više… i ne želim te više čuti ni vidjeti jer si poremećen čovjek.”

Sve što je Hrgović izrekao za Krznarića su bile, kako je rekao, eklatantne uvrede koje vrijeđaju i prosječnog čovjeka, piše Jutarnji list.