Srijeda, 29 svibnja, 2024

JP Ceste FBiH raspisao natječaj za idejni projekt trase obilaznice

Must Read

Kraj proljeća, te lipanj i srpanj na području HBŽ-a obilježili su radovi na rekonstrukciji cesta. Riječ je o dva magistralna putna pravca. Jedan je M-6.1 Livno 2 – Kolo, dvije dionice u duljini od 450 metara i 37,86 kilometara. Radove izvode JV Strabag AG, Livno-putovi i KTM Brina iz Posušja, a vrijednost projekta je 5,258.151 KM. Drugi putni pravac je M-6.1 Bosansko Grahovo 2 – Kazanci u duljini od 29,6 kilometara, vrijednost radova je 2.424.684 KM, te još jedna dionica na istom pravcu vrijedna 726.098 maraka.

Radovi

Radove izvode “Livno-putovi“. Aktualni su i radovi na još 15 magistralnih cesta u FBiH za koje su tenderi provedeni u 2011. u okviru programa “Rehabilitacija cesta FBiH“. Iz sredstava EIB raspisan je tender za 12 lotova, a sklopljeno je 11 ugovora, dok je iz sredstava Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) proveden tender za 7 lotova, a sklopljeno je 6 ugovora. Ugovori su dodijeljeni u skladu s procedurama nabave kreditora i putem međunarodnog tendera. Nakon odobrenja banaka izabrani su izvođači koji su ispunjavali tehničke uvjete i dostavili financijski najpovoljnije ponude. Za dva lota ugovori u to vrijeme nisu bili sklopljeni, jer najjeftiniji odabrani izvođači nisu produžili valjanost ponuda, tako da je tenderska procedura ponovljena. Inače, vrijednost ugovora za lotove na kojima su radovi počeli na vrijeme bila je 37,349.150 maraka.

Ugovor

– Potpisivanjem ugovora doprinosi se poboljšanju sigurnosti sudionika u prometu i kvaliteti cestovne magistralne mreže, kaže direktor JP Ceste FBiH Filip Vujeva i dodaje da će to JP, kao i do sada, inzistirati da kvaliteta radova bude na najvišoj razini te da se ispoštuju ugovoreni rokovi za završetak. Radovi ne uključuju u velikoj mjeri asfaltiranje koje se može izvoditi samo kada su temperature visoke, tako da se sudionici u prometu mole za razumijevanje, a iz Cesta i BiHAMK-a redovito se apelira na poštovanje signalizacije. Livnjake je dodatno obradovala i vijest da su Ceste prošlog mjeseca raspisale natječaj za izradu idejnog projekta trase obilaznice Livna s dispozicijama objekata. Obilaznica će biti duga oko 10 km, a pružat će se između Begovače i Gubera.

Večernji

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -