Published On: Čet, pro 20th, 2012

Jovanka Broz: Tito je volio žene više od Sulejmana Veličanstvenog

Slobodna Bosna u najnovijem broju donosi ispovijest Jovanke Broz, koja otkriva kako je nekadašnja partizanka Jovanka Budisavljević postala drugarica Broz, progovara o zakulisnim podmetanjima političkih dužnosnika ex-Jugoslavije koji su je uspjeli razdovojiti od predsjednika, a osvrće se i na Titovu veliku sklonost pripadnicima slabijeg spola
– Do većeg približavanja među nama došlo je u vrijeme prve operacije kojoj je Tito, zbog bruha, bio podvrgnut 1947. na Brdu kod Kranja. Ta operacija nije prošla lako i jednostavno; u jednom trenutku došlo je i do ozbiljnih komplikacija. Ja sam tih dana bila stalno uz njega. Kad je počeo da se oporavlja, da bih mu vrijeme skratila, čitala sam mu naše najljepše epske pjesme. Dosta sam ih i napamet znala. A onda sam mu recitovala stihove Alekse Šantića, Branka Radičevića … Njemu je to bilo nepoznato. Ponikao je i rastao u drugoj sredini. To naše nasljeđe mnogo mu se dopalo. Imala sam dojam da uživa slušajući me …, ispričala je Jovanka Broz.
Govorio je kako je njegov život bio težak, ispunjen stresovima, osobnim gubicima, svakojakim privatnim nedaćama. ‘I osjećam da bih s tobom, najzad, osigurao spokojstvo i sreću,’ kazao je bez okolišanja “, piše Slobodna Bosna.
– Razlika od 32 godine nije predstavljala nikakvu smetnju među nama. Naprotiv! Na dobar način mi smo se pratili, posebno kad je riječ o slobodnom vremenu: Tito igra biljar; naučim to i ja uz njega. On ide u lov, odličan je strijelac, ali i ja sam u ratu naučila da pucam. Odlazimo u ribolov; mene odlikuje veće strpljenje. Plivamo zajedno; ja bolje od njega. On s vrlo razvijenim osjećanjem za glazbu; ja bez sluha. O politici da se i ne govori: on tako nadmoćan, ali ni ja nisam bila apolitična “.
U svojoj ispovijesti Jovanka Broz je progovorila io zakulisnim podmetanjima političkih dužnosnika ex-Jugoslavije koji su bili bliski s predsjednikom i koji su je uspjeli razdovojiti od njega, a osvrnula se i na Titovu veliku sklonost pripadnicima slabijeg spola, tvrdeći da je Josip Broz žene volio više od Sulejmana Veličanstvenog.

0 0 glasovi
Ocjena članka
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare