Published On: Pet, stu 14th, 2014

Josipović obećao Čoviću nastavak potpore Hrvatima u BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u posjet je primio Dragana Čovića, novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Razgovaralo se o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te o položaju hrvatskog naroda u BiH. Obostrano je izraženo očekivanje da će odnos dvije države i dalje biti na visokoj razini, uz potporu Republike Hrvatske na putu BiH u Europsku uniju i NATO, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednik Josipović, kako je priopćeno iz njegova ureda naglasio je da će Republika Hrvatska i dalje kontinuirano izvršavati svoju ustavnu obavezu o brizi o Hrvatima izvan Hrvatske, a posebno u odnosu na Hrvate koji kao konstitutivni narod žive u BiH.

Hrvatski predsjednik je Draganu Čoviću i drugim članovima Predsjedništva BiH poželio dobru suradnju i uspješan četverogodišnji mandat.

Čović se ranije sastao i s predsjednikom Sabora Josipom Lekom i upoznao ga s procesom formiranja vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini nakon prošlomjesečnih općih izbora.

Istakao je kako HDZ BiH želi ubrzanje europskog puta Bosne i Hercegovine, kao i izgradnju te države na europskim standardima. Leko mu je odgovorio da je to i hrvatski interes, istaknuvši da će u tome BiH imati hrvatsku potporu unutar Europske unije.

/HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare