Published On: Pon, ožu. 26th, 2018

Još jedna tragedija u svijetu sporta: Preminuo košarkaš koji je doživio infarkt na terenu

U utakmici NBA razvojne lige košarkaš Grand Rapids Drivea Zeke Upshaw (26) doživio je infarkt u utakmici protiv Long Island Netsa.

Brzo je prebačen u bolnicu gdje se borio za život od subote navečer do ponedjeljka navečer. Bitku je izgubio, pišu američki mediji, a užasnu vijest uskoro je potvrdio i njegov klub. Rezultati obdukcije otkrit će točan uzrok smrti.

“Zeke je bio topla osoba i sjajno je predstavljao naš klub, na terenu i izvan njega. Naše misli su s njegovom obitelji i prijateljima u ovoj teškoj situaciji.”

Njegova majka Jewel u najtežim se trenucima zahvalila svima koji su bili uz obitelj Upshaw zadnja dva dana.

“Liječnici su uložili velike napore. Zeke nas je napustio u 11 ujutro. Hvala svima koji su se molili za njega i bili podrška mojoj obitelji u ovim najtežim vremenima.”

Amerikanac je izgubio svijest oko minutu i pol prije kraja susreta i srušio se na parket. Nastala je velika drama, igrači su bili na rubu suza, a brzo su mu pružili pomoć prisutni liječnici nakon čega je završio u bolnici gdje se bori za život.

Tamo je potvrđeno kako je Upshaw doživio srčani udar i da je u kritičnom stanju. Nažalost, iz istog se nije uspio izvući…