Četvrtak, 18 srpnja, 2024

JOŠ JEDAN DEEFLIJA NA BIJELOM: Remetiću mjesečno 3.635,73 KM “bijelog hljeba”

Must Read
Zahtjev bivšeg federalnog ministra trgovine i zamjenika premijera FBiH Aleksandra Remetića, a koji se odnosio na isplatu nezarađenih plaća našao se na sjednici Komisije za rješavanje statusnih pitanja članova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i njihovih savjetnika 5. studenog prošle godine i to kao dopunska točka dnevnog reda. Remetić je zahtjev podnio sedam dan nakon razrješenja sa dužnosti ministra.

Komisija je na sjednici održanoj 3. prosinca 2015. godine odborila je Remetiću isplatu “bijelog hljeba” u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci ili do zasnivanja novog radnog ili ugovornog odnosa ili do ispunjavanja uvjeta za penziju, prema općim propisima, a počevši od 29. listopada  2015. godine. Iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potvrdili su nam da mjesečni iznos naknade plaće Aleksandru Remetiću iznosi 3.635,73 KM.

On nije prvi lik iz Demokratske fronte koji je odlučio uzeti ozloglašeni “bijeli hljeb”. Prije njega to su učinili i bivši ministar prometa i komunikacija BiH Slavko Matanović i bivši zamjenik državne ministrice odbrane Emir Suljagić koji je najviše šokirao javnost, budući da se radi o izrazito sposobnom, mladom i poštenom kadru koji se istakao u socijalnoj revoluciji Darka Brkana i zahtjevima za ukidanje povlastica političarima.

Prije nekoliko mjeseci iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine potvrđeno nam je da će Slavku Matanoviću mjesečno biti isplaćivano 2.847,94 KM po osnovu “bijelog hljeba”, dok će Emir Suljagić građane BiH mjesečno koštati 1954.47 KM.

“Bijeli hljeb” tražila je i bivša DF-ova federalna ministrica okoliša i turizma Snježana Soldat. Njen zahtjev za isplatu nezarađenih plaća uslijedio je samo osam dana nakon što je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara prihvatio njenu ostavku zbog, kako je obrazložio, “nepoštivanja Ustava i zakona u FBiH”. Vlada FBiH nije prihvatila zahtjev tako da je bivša ministrica ostala bez željenog “hljeba”.

U ovom kontekstu porazna je činjenica da prosječna plaća u državi iznosi 834 KM, dok najniža penzija, koju prima blizu 200 hiljada penzionera, iznosi 326,17 KM.

Demokratska Fronta tako je stranka koja će najskuplje u povijesti BIH koštati građane BIH s obzirom na broj radnih sati i iznose koje su si za te sate priskrbili.

Bakir Alispahić, član DF-a , prvi šef AID-a o ovome neće pisati niti slova. Jer njemu trebaju ti ljudi, kako bi i dalje preko kadrova DF-a i SDP-a mogao špijunisati državne institucije. A on to baš najviše voli.

Edina L. l poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -