Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

JOHNSON: Europska unija želi “super državu” poput Hitlera

Must Read

Britanski političar i bivši gradonačelnik Londona Boris Johnson izjavio je kako su ciljevi Europske unije (EU) slični onima koje je imao nacistički vođa Adolf Hitler objašnjavajući to “naporima obje strane da se Europa ujedini u super državu pod jednim autoritetom”.

“Napoleon, Hitler, razni ljudi su to pokušavali i to se završilo tragično. EU je pokušaj da se to uradi različitim metodama, da se ujedini”, rekao je Johnson za britanski Telegraphm, prenosi Anadolija.

Bivši gradonačelnik Londona naglasio je da proteklih 2.000 godina europske povijesti karakteriziraju napori da se Europa ujedini pod “jednu vladu” kako bi se “ponovo uspostavilo zlatno doba Rimljana”.

“Ali, u osnovi ono što nedostaje je vječni problem, a to je da ne postoji osnovna lojalnost ideje Europe. Ne postoji niti jedan organ koji netko poštuje ili razumije. To uzrokuje tu masivnu demokratsku prazninu”, tvrdi Johnson.

Ovakvi navodi Johnsona izazvali su reakcije u britanskoj javnosti u vrijeme kada se nacija priprema za referendum koji će odlučiti o sudbini te zemlje u smislu ostanka ili napuštanja EU./AA/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -