Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

JEZIVO PISMO BOŠNJAKINJE IZ SIRIJE ” Muslimane gaze na svakom mjestu ,gazimo mi njih još više”

Must Read
20150729181130_317899Moja kćerkica rodila se u Siriji, odabranoj zemlji… Nosila sam je u naručju dok sam s mužem hodala po ulicama, a gradom je odjekivao zvuk našida – arapskih kasida u kojima su interpretatori opisivali ljepote džihada i vrhunac ljubavi za Alaha, ljepote dženetske, i lavove neustrašive, borce mudžahide.

Ovo stoji u pismu objavljenom na bh. portalima koji podržavaju Islamsku državu (IS), a napisala ga je Bošnjakinja koja se s porodicom preselila u zemlju gdje se svakodnevno gine u krvavim pohodima ratnika IS.

Poruka, koja očigledno služi za vrbovanje na odlazak u redove ozloglašene terorističke organizacije, puna je epiteta kojima hvali paravojnu formaciju islamskih ekstremista, odgovornu za stravične zločine.

Nakon što, u pismu objavljenom na više bh. portala, čitaoce ubjeđuje kako u Siriji, uslovno rečeno, teku med i mlijeko, ova žena poziva ih da im se pridruže.

“Pa šta još treba da bude dokaz vama, koji ste još tamo?! Tamo gdje vas ponižavaju. Otvorite oči, progledajte, vrijeme je. Zar ne vidite da su vukovi gladni, nevjernici prljavi, žedni krvi naše muslimanske? Zube su naoštrili. Gaze nas muslimane na svakom mjestu. Ali gazimo mi njih još više, uz pomoć Alaha”, naglašava ova Bošnjakinja, kojoj ime nije poznato.

Ona potom čitaoce motiviše i pokušava da ih pridobije kako bi i oni pošli njenim putem, te otišli u Siriju.

“Šta je s vama, o muslimani!? Otvorite oči, poslušajte ako želite da vas Alah uputi, omekšajte te stijene od srca. Pustite izgovore ‘ima vremena’, spremajte se za smrt dok još ima vremena – prije nego što vas ona stigne nespremne, dajte Alahu ono najbolje od vas. Pa Alah doista zna i ko hoće i ko može, i ko neće i ko uopšte ne razmišlja o tome. Siluju naše sestre! Muslimansku djecu i braću ubijaju”, navodi ona u pismu.

Međutim, baš nijednom rečenicom ona ne spominje horor koji svakog dana vlada u gradovima pod kontrolom terorističke organizacije koju neumorno veliča.

Nije spomenula, na primjer, stravičnu ispovijest koja je prije nekoliko dana zgrozila svijet, a koju je dala jedna žena nakon što je pobjegla iz Islamske države. Ona je izjavila da sudovi IS žene kažnjavaju bičevanjem, prebijanjem, odsijecanjem udova ili glave, kamenovanjem do smrti.

Štaviše, ta, nekadašnja članica IS, kazala je i da je jedna žena sudija za šerijatsko pravo, koja je u borbi izgubila muža, morala, prema zakonu Islamske države, da se uda za drugog, a kada je kao svadbeni poklon zatražila odsijecanje glave jednog nevjernika, lider IS Abu Bakr al Bagdadi dozvolio joj je da obezglavi drugu ženu.

Ova teroristička organizacija, kojoj se, nažalost, pridružilo i više stotina bh. građana, odgovorna je za brojne likvidacije, ne samo u Siriji i Iraku, gdje je najjača, već i širom svijeta, gdje su u proteklih nekoliko godina izvedeni mnogi teroristički napadi s potpisom Islamske države.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -