Published On: Mon, Oct 28th, 2013

Jelena Topić snima dokumentarac?

Beogradski Telegraph , pozivajući se na vlastite izvore u Prijedoru i Banjaluci , objavio je zbog čega je Jelena Topić ( 29 ) , mjesec dana stajala u centru Prijedora i šutjela . Navodno je u pitanju dokumentarni film za njen diplomski rad .

List podsjeća da je ona , uz diplomu s Ekonomije , ujedno i student Akademije umjetnosti .

Topićeva je mjesec dana izazivala pozornost medija i javnosti stojeći i šuteći nepomično na Trgu majora Zorana Zdjelicu u Prijedoru od 10 do 13 sati svaki dan . Jučer se nije pojavila na svom postolju , o čemu smo pisali ..

– Jelena je apsolvent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci , odsjek filmska i TV režija . Upisala je prvo Ekonomski fakultet i na drugoj godini shvatila da računice nisu za nju , ali ga je ipak završila . Kada je diplomirala , konkurisala je na Akademiji umjetnosti i bila je primljena kao treća na spisku . Bila je i asistent režije na predstavi ” Ženidba i udadba ” Narodnog pozorišta RS i samostalno je režirala predstavu ” Opća bolnica ” .

Radila je i kratke igrane i dokumentarne filmove , a svake godine je i jedan od organizatora festivala studentskog filma ” Dukafest ” . U jednom intervjuu je izjavila da se sve više pronalazi u snimanju dokumentarnih filmova i da je to privlači .

Ostao joj je da snimi još diplomski film , a pretpostavlja se da je cijeli njen jednomjesečni protest razlog prikupljanja materijala za isti . Priča se da je Jelena sve vrijeme imala bubicu kod sebe , kako bi snimila komentare prolaznika . Da su prijatelji bili stalno oko nje , da su je snimali kamerom i slikali foto – aparatima . Sve to bi trebalo biti u njenom novom dokumentarcu .

Inače , Jelena je svoj ​​nastup prijavila policiji kako je ne bi uznemiravali i sklanjali s Trga u Prijedoru .

Jelena Topić je očigledno sakupila sav potreban materijal za svoj ​​novi film i diplomski rad , a pozornost će sigurno ponovno privući kada on bude ugledao svjetlost dana – piše Telegraph .

( Vijesti.ba / Nezavisne novine )