Jedna od najvećih policijskih akcija u BiH; Keljmedi pobjegao…

Po nalogu Tužiteljstva BiH, policijske agencije jutros su započele akciju u više gradova BiH. Kako saznaje FTV akcija je plod višemjesečne istrage o ubojstvu Ramiza Delalića Ćele. Među objektima koji se pretresaju su i oni koji pripadaju narko bosu Naseru Keljmendiju.

Osim Keljmendijevog objekta Casa Grande na Ilidži, pretresen je i stan Bojana Cvijana i ugostiteljski objekat Vila Selin u vlasništvu Benana Dorića. Pretresi se provode na ukupno 34 lokacije. Ova grupa se tereti za tri ubojstva i više pljački, a Naser Keljmendi se nalazi najvjerojatnije u Crnoj Gori.

Jedna od najvećih policijskih akcija u BiH usmjerena je protiv više grupa i osoba koje su sudjelovale u ubojstvima i razbojništvima, objavilo je Oslobođenje. Na području Istočnog Sarajeva tijekom noći slobode je lišeno više osoba koje se dovode u vezu sa neriješenim ubojstvima koja su se dogodila proteklih godina na ovom području, doznaje Srna.

Osobe, koje su uhićene tijekom noćašnje policijske akcije na području grada Istočno Sarajevo, dovode se u vezu i sa drugim krivičnim djelima, kao i sa Darkom Elezom, kojem je Apelacijski sud u Beogradu prošle godine potvrdio presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora. U presudi se navodi da je Elez organizator kriminalne grupe koja je 2009. godine na teritoriju Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela.

SIPA-a uhitila više osoba povezanih s nerazjašnjenim ubojstvima, Keljmendi pobjegao

U policijskoj akciji pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, koja je provedena tijekom noći na području Istočnog Sarajeva, Trebinja, Zvornika, Bijeljine i Sarajeva, uhićeno oko 25 osoba, doznaje Srna. Uhićene osobe dovode se u vezu sa neriješenim ubojstvima koja su se dogodila proteklih godina na području Istočnog Sarajeva i krivičnim djelom organiziranog kriminala.

U ovoj policijskoj akciji angažirano je oko 200 pripadnika MUP-a Republike Srpske iz Banjaluke, kao i pripadnici Specijalne postrojbe Policije MUP-a Srpske