Srijeda, 24 travnja, 2024

JE LI VRIJEME MIJENJATI ZAKON? Država Mešića i Lozančića "časti" s 50.000 KM

Must Read

Od 1. siječnja iduće godine Mirsad Mešić, aktuelni zastupnik SDP-a u parlamentu BiH, i Niko Lozančić, bivši dugogodišnji zastupnik HDZ-a u ovom parlamentu, dobit će od države otpremine u visini šest prosječnih zastupničkih plaća.
Ovako je, naime, odlučila Zajednička administrativna komisija Parlamentarne skupštine BiH otpremajući Mešića i Lozančića u mirovinu, u skladu s ispunjenim radnim stažom, s tim da će Mešić, prema dostupnim podacima, iskoristiti pravo da se kao izabrani dužnosnik (aktuelni državni zastupnik) vrati u parlamentarne klupe.
Na ovaj način će, kao što je to prethodni put učinila i zastupnica Dušanka Majkić, od države naplatiti pozamašna sredstva (u Mešićevom slučaju oko 24.000 KM). I u ovom slučaju javnost će nesumnjivo izraziti ogorčenje, no, navode iz Administrativne komisije, takvi su zakoni ove države koje je kreirao zakonodavac (izvršna vlast), pišu Nezavisne.
– Gospodin Lozančić svakako ide u mirovinu, a gospodin Mešić je izabrani dužnosnik. I sve ove odluke su prema vladajućim aktima. Moje je mišljenje tu nebitno, jer je zakon tako regulirao i neka o tome razmišljaju zakonodavci – poručuje Mirsad Đonlagić (SBB), jedan od najstarijih državnih zastupnika, koji, međutim, nije iskoristio ove blagodati koje mu je država omogućila.
Ljilja Zovko (HDZ), član ove komisije, također ističe kako je ovo tijelo donijelo odluku isključivo u skladu sa zakonom.
– Raskinuli smo radni odnos za gospodina Mešića, zaključno sa 30. ovim mjesecom. Mešić i Lozančić će, u skladu sa zakonom, dobiti otpremnine u visini šest ostvarenih neto plaća – pojašnjava Zovko.
Ističe da Mešić ima mandat državnog zastupnika, da je izabran na prošlim izborima “i da je njegova obveza da se vrati”.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x