JE LI SNJEŽANA NOVAKOVIĆ BURSAĆ PRVA AUTENTIČNA SDP-ovka u BiH? “U ovoj zemlji mnogima je džihad neprestano na umu”

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković-Bursać izjavila je da u vezi sa objavom konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića na Twitteru u kojoj poziva na rat uz poklič “Allahu Ekber” uznemirava činjenica da takvo nešto nije napisala mentalno nedovoljno stabilna osoba već državni službenik.

Novaković-Bursać je rekla Srni da takva objava možda nekome može zvučati iznenađujuće ili strašno, ali ona smatra da tih par rečenica u stvari veoma dobro ilustriraju i BiH i trenutno dominantnu politiku Bošnjaka koja ga je i postavila na ovu poziciju.

“Prvo, iskaz jako dobro pokazuje da trenutnu dominantnu politiku Bošnjaka s jedne strane karakterizira potpuno odsustvo prihvaćanja političke i svake druge realnosti u ovoj zemlji, do poziva i priziva oružani sukob, a s druge strane je očito da je mnogima muslimanski sveti rat – džihad još glavna misaona i motivacijska odrednica”, rekla je Novaković-Bursać.

Ona je napomenula da ono što ipak uznemirava i mora privući dodatnu pažnju svih jeste činjenica da sve to nije napisala neka mentalno nedovoljno stabilna osoba, već državni službenik, osoba koju plaćaju svi koji žive u BiH.

“Imajući na umu to da mu je nadređena u Ministarstvu vanjskih poslova upravo “sestra muslimanske braće” ne čudi previše ni ovaj paradoks”, ocijenila je Bursać.

Ona je naglasila da ovakve izjave sigurno ne doprinose nikakvom napretku ili suživotu u BiH, ali vjeruje da su otriježnjujuće za neke koji su u drugi plan potisnuli činjenicu da je mnogima u ovoj zemlji džihad neprestano na umu.

“Za nas koji predstavljamo srpski narod sigurno su dodatno motivirajuće i potvrđuju da smo na pravom putu kada se borimo za ustavne principe i nadležnosti”, ocijenila je Bursać.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na Twitteru.

/HMS/

more recommended stories