Javni apel ministru Selmi Cikotiću: Dopusti US ambasadoru da dođe na projekciju u Mostar

Poštovani ministre, zaštićeni protupravosudni fenomenu našeg vremena, večeras je u Kosači premijera filma o Petru Hercegu Tomiću, velikom Amerikancu i velikom Ljubušaninu, Hercegovcu koji je svojim herojskim , samurajskim samoubojstvom, spasio mnoge američke marince na Peral Harburu, i tako postao vječno upisan u modernu američku povijest, kao američki heroj Drugog svjetskog rata. Antifašist.

Ne znamo jesi li čuo za njega, i znaš li uopće što je herojstvo, pošto si okružen i okužen Mlaćama, Sakibima, Rasim Delićima i pošto ti je glava napunjena da u Ljubuškom živi sve gol Ustaša do Ustaše.

No ne pišemo ti zato.

Pišemo ti s molbom da pustiš onog američkog ambasadora, njegovu korupciju Murpheya, na tu premijeru.

Nije u redu da US ambasador ne dođe na ovakav događaj a kako smo informirani iz nekog razloga ti tog čovjeka držiš u šaci.

Kakav god da taj čovjek čovječuljak jeste, on predstavlja našoj Hercegovini bratsku Ameriku. Onu istu koju su tvoji suborci rušili 9/11 2001 godine. A o čem šutiš. Isto kao i o Bugojnu.

Apeliramo na tebe da prestaneš ponižavati US državu u  BIH, da prestaneš koristiti US ured za svoje privatne potrebe pritisaka na BH sud za ratne zločine i da dopustiš Murpheyu da večeras bude tamo gdje mu je mjesto.

Ako imalo osjećaš grižnju savjesti zbog onog što si činio u Bugojnu pustit ćeš Murpheya da se večeras druži s Hrvatima.

Inače ne znamo što da ti kažemo.

Inače bismo mogli objaviti neka nova svjedočenja, iz Bugojna , koja do sada nismo.

Selmo, ministre, veličino obrane naše zemlje, de pusti čovjeka na miru.

Dozvoli predstavniku US države da večeras uživa u Mostaru, s Hrvatima, na filmu o ovom Hrvatu, Hercegovcu, i svom američkom heroju.

Čovjeku bez kojeg ti Murphey , da je povijest išla drugačije, mimo Petra Hercega Tomića, ne bi mogao godinama kasnije srediti imunitet od kaznenog progona. U “našoj” i Tvojoj državi. Nešto malo više Tvojoj.

Selmo hajde, možeš ti to.

Poskok – portal za za društvenu decikotićizaciju

more recommended stories