Jah, lijepo ti li je i tebi moj Želja hairli djecace

Kontam vako nekad u sebi, uz cajne kolutice, dok noge u toplu lavoru namacem. A na televizoru gledam ona tri gurbeta po pustahijama peksinim vazda hodaju, nešto se fol dogovaraju, auta im ko s Teheran-Dakar-Medina relija, blata do koljena. Ta će oni dogovoriti, maksuz im glave pogledaš, ko iz nakva crtanog.

Kadli upade u scenu naglo Sabinica moja, dodade mi onu slušalicu ko štafetu olimpijsku, šta je mace, rekoh, štas’ neurozna i onako je ovlaš po dupetu okerepim. Bi joj drago, uspaljenici.

       –   Jesi vidio hajvana, joooj, glava mi puca na hiljadu dijelova, ni spavo nisam pošteno, sve sanjam onaj bajer u Prudu, a u glavi mi odjekuje samo Dodikovo – Jebe mi se, ali u mom snu ne kazuje on to Arijani, već meni, na uho, i ponavlja bolan onom facom ružnom i neće da stane nikako…

– O Hare, ti si.. ( ne mogu si pomoći i u sebi uvijek zapjevušim Hare Hare Krišna Krišna i ljuljuškam se u ritmu…)

– Jes vidio nisu me zvali.Kao oni glavni, oni će to sve riješiti, a ne znaju ni u gaćama svojim stvari riješiti!
I reko Tihić bliži mu Lagumdžija nego ja, u celu li mu žvaku zalijepim…
– De bolan moraš se saulisati, pusti budale, nije ničija do zore gorila, ako će ti bit bolje odma ću ja zvat tamo one znaš što sve po kratkom postupku to, ko onomad u Zagrebu znaš, oću materemi, ima ovaj jedan, Brzi Gumeni iz Živinica, nije se još proculo za njega, al što ekstra odradi…auuu…
– Dobar je. Sigura.
– Ma šta dobar! Milovanovic je za njega obicni tokmak, beba sa siperkom.
– Kakav mu je nacin.
– Uf, ko spajdermen! On ti bolan sukne u avliji u te gume od bicikla efektivno, da nikad više nijedan nece zapedalat, ne zvo ti se ja Željko, babe mi mog! Može i lanac skinut, cas posla, ali to ti se placa ekstra!

Bezbeli svak misli da je meni lako. A viš ti kako ja moram to sve balansirati u ovoj državi. Iz sjene. Nema bez mene. Pogledaj na ovoj slici primjerice.

Ko BeHa posljednja vecera. Evo s cim i kim ja moram kuburit! I guverner Švarcineger i papa Šarafcinger bi se odmah ubili da vide s kim moraju suracivati. A vidi mene! Svjež i sladak! Rodila mater frizuricu mocnu!

Nu opet ovog Tihica na televiziji. Kome bola oni folove golove da ga boli nešto! Vid ga, žile mu one nabrekle, može on komotno u Varešu u rudniku još koju godinicu privrijediti. Kaže treba malo izmiješati špilove pa staviti Hrvatica u Sarajvu da bude gradonacelnik, Muslimana u Mostaru, a u Banja Luci, e tamo može i neki megamix…Gluho bilo.

E vala sevap je da gradonacelnik bude coek iz naroda vako ko ja. Netko u koga se ljudi mogu ugledati. Netko tko je popularan i u trendu. U Mostaru bi po mom ceifu to trebao biti Skakac, u Sarajevu Peško. Nabrojmo im reference.

Skakac – Mic Bjukenon cuprijski. Predmet obožavanja. Urbana legenda i mit. Zgodan decko. Kupace mu stoje ko Bešlicu dres. Ašiklija naveliko. Pomalo prica cetiri do pet svjetskih jezika. Bela ragaca i fifti juros. Dobro zna s parama. Gotovinu ne preferira, kovanice su njegov cir. Kad ih nema, ne preže ni da ih u šešir skupi. Snalažljiv. A domoljuban ko sam cavo. Ima muda skociti u mrzlu Neretvu u decembru kad zaveje. Sve za raju. Gradski proracun bi uštedio na njegovoj odjeci, naviko hodati skoro gol. Najveci neprijatelj – zapadna obala.

Peško – Mješavina Deen-a i Bakira. Mehka koža i robusno srce. Bašcaršijski rozi cevap. Stilom života i odijevanja prati trendove EU. S njim je ulazak u toplo zagarantiran. Kao i farbanje svih oronulih gradskih fasada u šarolike boje ljubavi i jedinstva. Nadaren za ritmiku i ples. Graciozan stražnji hod. Ne preže od estetskih operacija. Ne drži puno do vjerskih i nacionalnih obilježja. Dobro podnosi batine. Dušu dao za multi-kulti Sarajvo. Najveci neprijatelj – Vehabija.

Za Banja Luku – Jebe mi se! Pocela mi serija.

Voli Vas Želja! Hrvat u maticara, Blaž u ramu, Tito u srcu!

Oldskulica l poskok.info