Utorak, 21 svibnja, 2024

Izvanzemaljci bi u budućnosti mogli pronaći samo ovo od ljudske rase

Must Read

Od svih fotografija koje je čovjek ikad snimio, kojih 100 biste vi odabrali kako biste prikazali ljudski rod i njegova postignuća došljacima? Projekt ‘Last Pictures‘, Trevora Paglena, jedan je takav projekt, koji će do kraja jeseni biti lansiran u svemir putem satelita EchoStar XVI.

Ideja iza projekta je kako ostaviti trag ljudske civilizacije na Zemlji, nakon milijardi godina, kad svi znakovi ljudske civilizacije nestanu s našeg planeta. Paglen je za odabir fotografija surađivao sa znanstvenicima, antropolozima, kustosima i korporacijama, kako bi odabrao i poslao 100 fotografija u svemir.

Spomenuti satelit, idealna je platforma za vremensku kapsulu, koja može izdržati ‘zub’ vremena i ostaviti svjedočanstvo na našu rasu eventualnim došljacima u dalekoj budućnosti, prenosi Wired.

Odabir je krenuo od čak 10.000 fotografija pa je u prvom eliminacijskom krugu sveden na 500 da bi u konačnici ostalo 100 fotografija, s kojima se možda neće svi složiti, ali su odabrane nakon pomnog promišljanja.

Paglen je nakon odabira na silikonskoj pločici napravio otisak tih 100 fotografija, a ta je ploča umetnuta u zlatom prekriven spremnik, kojeg su dizajnirali znanstvenici s MIT-ja i Sveučilišta Carleton.

Pogledajte neke od odabranih fotografija u priloženoj galeriji. Svih sto objavljeno je u specijalnoj knjizi ‘The Last Pictures‘.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -