Published On: Ned, pro 13th, 2020

IZJAVA DANA: Sarajevo ne dovodi u pitanje Daytonski sporazum nego Sporazum u Daytonu

“Nitko ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum nego strukturu ustava i strukturu ustrojstva države”, izjavio je Mirko Pejanović u Sarajevu na nekakvoj konferenciji istomišljenika.

Mirko Pejanović je tako potvrdio ono što  dva naroda, dva naroda osnivača BIH, putem svojih legitimnih političkih predstavnika (*to su oni koje nećete vidjeti u medijima budući da ih Sarajevo tretira kao životinje) odavno tvrde.

Mirko Pejanović javno je tako priznao da političko Sarajevo dovodi u pitanje strukturu daytonskog ustava nastalog na međunarodnom pravu i strukturu ustrojstva države nastalu na međunarodnom pravu mirovnog  ugovora.

Da je ovo izjavio Dodik ili Čović već bi grmjeli medijski telali.

No evo konačno imao priznanje da je unutar Sarajeva, sada već javno obznanjeno da jedan politički korpus ne želi da se u BIH više poštuje međunarodno pravo i međunarodno pravna činjenica – BIH.

 I povrh svega Daytonski Ustav koji se sada javno dovodi u pitanje. Bez sankcija naravno.

Podsjećamo , US ambasada je prije nekoliko dana u svome priopćenju  istaknula da je BIH međunarodno pravna činjenica, nastala na međunarodnopravnom mirovnom sporazumu, koji se ima poštovati.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>