Published On: Mon, Aug 31st, 2015

Izetbegović: Neki pokušavaju uzeti više pozicija nego što ih sljeduje

SARAJEVO – Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, nakon današnje troipostane sjednice kolegija SDA istaknuo je da će procesi u Federaciji BiH ići sporo kada je posrijedi formiranje vlasti zbog toga što neke stranke iako su male imaju velike pretenzije.
“Može se reći da je u pitanju politička trgovina i da neki pokušavaju uzeti više pozicija nego što ih sljeduje”, istakao je on.
Izetbegović je komentirajući protekli summit u Beču, istakao da je dobro ocjenjen nastup predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, te da će shodno tim dogovorima u BiH biti uloženo oko 300 milijuna eura u razvojne infrastrukturne projekte.
On je dodao da je na kolegiju dogovorena sjednica Predsjedništva SDA u Banjaluci slijedeće sedmice, a tema te sjednice će biti: “Loš položaj bošnjaka u RS”.
Odgovarajući na upit novinara, da li će SNSD ući u koaliciju, on je istakao da je njegova izjava pogrešno protumačena, te da je na tragu izjava sa sastanka lidera SNSD-a, SBB-a i HDZ-a, u Mostaru rekao da je to dobro za stabilizaciju prilika u BiH, te da nije spominjao proširenu koaliciju.