IZETBEGOVIĆ NE ŽELI OSTATI SAM: Dođite , ne bojte se, neću vam ništa, ju-hu…

Na izvanrednoj konferenciji za medije u Sarajevu bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je kako BiH do četvrtka treba usvojiti izjavu o prihvaćanju reformske agende, a obzirom na raspad koalicije doveden je u pitanje reformski put BiH ka Europskoj uniji (EU), javlja Anadolija.

Izetbegović je kazao da je „prvi put sazvao izvanrednu konferenciju jer je procijenio kako je situacija izvanredno važna”.

“Bojim se da je BiH na jednom raskršću kada je u pitanju njen reformski put. U četvrtak je zakazan sastanka gdje bi trebali usvojiti reformsku agendu na entitetskoj razini. Mislim da je to dovedeno u pitanje. Demokratska fronta obećala je da će podržati reformske zakone. Nažalost, obavješteni smo da sutra neće biti na sjednici Vlade Federacije BiH”, kazao je Izetbegović, te pozvao DF i njenog lidera Željka Komšića da ne propusti potpisivanje reformske agende.

“Pozivam ih da dođu da ne napravimo još jedan depresivni moment u povijesti BiH. Do razlaza u koaliciji će doći zbog imenovanja na direktorska mjesta. Naglašavam, Stranka demokratske akcije je zatražila nula pozicija, spremni smo na moratorij. Jedino sto tražimo je da se održi reformska agenda. Dovoljno smo prije propustili momenata”, rekao je Izetbegović.

Kada je riječ o potpisivanju reformske agende, Izetbegović je naglasio kako postoji i zahtjev Vlade Republike Srpske koji se odnosi na PDV gdje je potrebno uraditi dublje analize.

Govoreći o tome kazao je kako na federalnoj razini postoji “bespotrebni problem”.

“Mislim da DF svojim dolaskom sutra bi okrenuo stvari nabolje, kao što su i obećali”, zaključio je Izetbegović./AA/HMS/