EKSPRESNO ODBILI IZETBEGOVIĆA Suljagić: Njegov apel je kukavičije jaje, ministri DF-a neće doći na sjednicu!

Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte u izjavi za novinsku agenciju Patria, a nakon izvanredne press konferencije Bakira Izetbegovića, lidera SDA na kojoj je pozvao ministre iz DF-a da dođu sutra na sjednicu Vlade FBiH i usvoje reformsku agendu, kazao je da ministri DF-a neće doći na sutrašnju sjednicu Vlade FBiH.

– Bakir Izetbegović je posljednji koji nama može držati predavanja o reformama. Naši ministri su pokušali provesti najvažniju moguću reformu u ovoj zemlji, a to je okončavanje stranačke kontrole nad državnim poduzećima i vidjeli smo kako je to prošlo. Odgovor Bakira Izetbegovića i SDA je bio da nas zajedno s HDZ-om i Draganom Čovićem brutalno preglasaju – kaže Suljagić.

On je dodao da isto onako kako su usvojili Uredbu o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama bez glasova DF-a neka usvoje i tu reformsku agendu.

– Mi smo oporbena stranka i kada ta agenda ili bilo koji njeni elementi dođu u Parlament FBiH tada ćemo razmotriti i podržati je u onoj mjeri u kojoj je od koristi građanima BiH. Jer, mi smo stranka koja je odgovorna prije svega građanima BiH – istakao je Suljagić, dodajući da se koristi ovom prilikom i da pozove premijera FBiH Fadila Novalića da odmah krene u proces traženja nove većine ili da podnese ostavku, pošto se ova većina raspala zbog njegove bjelodane spremnosti da čini nezakonitosti u radu Vlade FBiH koju u DF-u “nismo mogli ni željeli trpiti, jer su građani BiH i odgovorni pred zakonom.”

– Ovo je vrlo providan pokušaj, cijela ta stvar s izvanrednom press konferencijom je kukavičje jaje. Od zadnjih 25 godina SDA je na vlasti 23 i Izetbegović je u SDA svih 25 godina i za reformsku agendu je bilo jako puno vremena. Ono što građani ove zemlje trebaju znati jeste da je ovo još jedno kukavičje jaje i pokušaj SDA da odgovornost za svoj nerad odnosno korupciju i kriminal u vlastitim redovima svali na nekog drugog, kazao je Suljagić.