Published On: Pet, stu 28th, 2014

Izetbegović će tužiti Dodika zbog Alije i Handžar divizije

Ured bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića najoštrije demantira i odbacuje izjavu Milorada Dodika datu dnevnom listu Glas Srpske, tvrdeći kako su lideri SDS-a ”podanici Bakira Izetbegovića koji polaže vijenac na spomenik Titovih partizana, a otac mu je bio u Handžar diviziji koja je klala i ubijala Srbe”.

”Brutalna je neistina da je Alija Izetbegović bio pripadnik tzv. Handžar divizije. Istina je da je Alija Izetbegović tijekom Drugog svjetskog rata bio pripadnik samo jedne vojske, i to partizanske, kao osamnaestogodišnji mladić”, navodi se u priopćenju i dodaje kako je Alijin cijeli život, ukupni politički, intelektualni i društveni i angažman bio posvećen borbi za univerzalne humanističke vrijednosti – antifašizam, demokraciju, slobodu i jednakost svih ljudi bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, političko opredjeljenje ili ideološku orijentaciju.

Ured bošnjačkog člana Predsjedništva BiH zahtijeva od Milorada Dodika da se javno ispriča zbog izrečenih neistina.

”Ako to ne učini, svoje tvrdnje morat će dokazivati pred nadležnim sudom pred kojim će odgovarati za klevetu”, poručuju iz Izetbegovićevog ureda.

Naime, Dodik se povodom Dana državnosti BiH osvrnuo na to što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović položio vijenac na Spomen-obilježje Vječna vatra.

”Ideologija Bakira Izetbegovića ne zasniva se na idejama ZAVNOBiH-a, nego na principima “Islamske deklaracije” koju je napisao njegov otac Alija, koji je u Drugom svjetskom ratu bio pripadnik fašističke Handžar divizije”, rekao je Dodik.

Istodobno, odnosi Dodika i Izetbegovića se zaoštravaju nakon što su obojica dužnosnika izjavili kako neće surađivati ako ne dođe do promjene u politikama stranaka. Dodik je, uz to, izjavio kako Izetbegović želi omalovažiti Srpsku i Srbe u BiH.

bljesak.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare