Published On: Pon, lis 3rd, 2016

Izborni biseri: Od Konstantina do Đanija

Izbori u BiH su završeni. Osim u Stocu. U Mostaru ih nije ni bilo.
Ostalo je da se rezultati službeno priopće, pa onda slijedi formiranje vlasti u lokalnim zajednicama.
Možda bi mogli reći da bi izbori bili dosadni da nema naših onih koji su na vrlo dosjetljiv način uništiti svoj listić. I ove godine, glasači koji su željeli uništiti svoj listić imali su dosta ideja kako da to uraditi na “zanimljiv” način.
Konstantin Savić, kandidat za načelnika Teslića dobio je svoj glas u Sarajevu. Naravno, listić je nevažeći. Pjevač folk glazbe Đani, koji je internet zvijezda posljednjih nekoliko mjeseci na Balkanu, također je dobio svoj glas, uz poruku: “No Đani, no party”.
Na glasačkom listiću za lokalne izbore, gdje se zaokružuje načelnik općine Novo Sarajevo, stoji hashtag #TeamBradPitt gdje dosjetljivi Sarajlija očito staje na stranu jače polovice novca “Brangelina”.
Isti glasač poručuje: “Nije gotovo, tek počinje”, uz savjet kladioničarima “Nikad na Lacijo, uvijek na Swansea 3+”.
Na jednoj izbornoj listi stoji sustav 13/23 – na 1 KM, također dakle u kladioničarskom duhu, a pored ranije spomenute “izdajnički stranke – Quisling”, koju je “oformio” jedan glasač, dobili smo i “Stranka pravog puta legalizirane marihuane”, sa svojim istaknutim kandidatima.
Tu je i poruka strastvenog navijača FK Sarajvo: Moja politika je FC Sarajevo, Moja stranka je Horde zla, nacionalnost – Pitar. (NN, N1)