Published On: Sub, svi 29th, 2021

PREUZIMANJE METROPOLE: Izbori u Zagrebu su tek paravan. Vlast odlučuje F-Algoritam a ne građani

S prvim minutama subote počinje izborna šutnja uoči drugog kruga lokalnih izbora koji se održava u nedjelju, a na kojima će se, uz ostalo, izabrati i gradonačelnici četiri najveća hrvatska grada.

U drugom krugu birači će izabrati 14 župana, 55 gradonačelnika i 87 općinskih načelnika dok će gradonačelnika Zagreba, koji ima status županije izabrati algoritam. Izbori su u Zagrebu tek paravan. 

Naime Vlada Andreja Plenkovića ili se nagodila s Faktografom ili je toliko informatički nepismena da uopće ne kuže šta ta grupica nasilnika nad demokracijom i ljudskim pravima upravo testno čini na tlu Zagreba, dok će isti program biti primjenjen i na državne izbore.

Možda do tada plenkisti skontaju.

Ukratko lik sa slike gore, Petar Vidov,  je šef Facebook milicije u RH zvane Faktograf i čovjek koji odlučuje tko će pobijediti. Ima medijski monopol i kontrolu dosega vijesti nad svim FB stranicama u Hrvatskoj. Objave koje idu u prilog ideologiji koju podržava, on dostavlja do maksimalnog broja korisnika. Sve one koji se opiru NGO-u ili ideologiji koju Vidov podržava, guši. Sve to formalno čini tako što je prodao Facebooku priču kako će nadzirati istinitost vijesti oko COVID-a. No čak je i to zajebao. Cenzurirao je portale koji su pisali  o potencijalnoj mogućnosti da je COVID nastao u laboratoriju. Sad o tome priča i Biden. Njega se još ne usudi cenzurirati. NAGLAŠAVAMO: Cenzura je u RH bila Ustavom zabranjena, a medijski monopol kažnjiv. Sve do pojave Faktografa i pokreta Možemo. Oni su iznad ustava.

Drugi krug održava se u ukupno 432 grada i općine, na gotovo 5500 biračkih mjesta. Pravo birati ima tri milijuna 231 tisuću birača, a tiskano je 4,1 milijun glasačkih listića.

Izborna šutnja traje do nedjelje u 19 sati, odnosno do zatvaranja biračkih mjesta. Za to vrijeme zabranjeno je javno predstavljanje izbornih programa kandidata, nagovaranje birača da glasuju za određenog kandidata, objavljivanje procjena, kao i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, izjava i intervjua kandidata itd.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je sve sudionike drugog izbornog kruga, fizičke i pravne osobe te medije da poštuju šutnju.

DIP poziva da se ne objavljuju promidžbene poruke i fotografije kandidata u medijima, ne postavljaju novi plakati ili letci te da se građani ne pozivaju da glasuju za pojedine kandidate, bilo telefonski, SMS porukama ili elektroničkom poštom.

Poziva i da se ne postavljaju novi promidžbeni sadržaji poput statusa, video clipova, slika ili komentara na društvenim mrežama, a koji se izravno objavljuju na naslovnicama kao novosti ili na privatnim profilima povezanih privatnih korisnika društvenih mreža.

Za kršenje izborne šutnje propisane su ozbiljne novčane kazne – kreću od tri tisuće kuna za fizičku osobu, dakle bilo kojeg građanina, do pola milijuna kuna za pravnu, primjerice za političku stranku. Kandidati koji je prekrše mogu biti kažnjeni od 10 tisuća do 30 tisuća kuna.

Povrede izborne šutnje prijavljuju se općinskim, gradskim i županijskim izbornim povjerenstvima te Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba, prenosi Hina.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x