Published On: Uto, stu 30th, 2021

IZASLANICA U DOMU NARODA PS BiH MAJKIĆ: Srpski i hravtski izaslanici pokazali kako se bori za demokratske principe; bošnjački očekuju da im strana veleposlanstva isporuče budućnost

Denis Bećirović, bošnjački izaslanik u Domu naroda PS BiH nedavno je pisao ambasadorima utjecajnijih zemalja u BiH. Pisao je veleposlanicima SAD-a, Francuske, Njemačke, Ruske Federacije, Velike Britanije, kao i šefu Izaslanstva EU, stoji u objavi na Facebooku Dušanke Majkić, izaslanice u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (SNSD), prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Majkić podsjeća da se Bećirović u pismu osvrnuo na značaj 7. žurne sjednice Doma naroda PS BiH, koja je održana 29. studenog.

– Naglasio je da će ta sjednica pokazati koje su to političke snage u BiH spremne a koje ne, djelovati u okviru pravne i demokratske države (valjda da obrate veću pažnju na “nedemokrate” Srbe i Hrvate), piše Majkić.

Izaslanica u Domu naroda poentira tvrdnjom da Bećirović nije očekivao da će mu se potpuno izjaloviti očekivanja, te da će poruka s održane sjednice Doma naroda biti sasvim suprotna od njegovih očekivanja.

-Srpski i hrvatski izaslanici su mirno, staloženo i argumentirano pokazali kako se bori za pravnu državu i demokratske principe u njoj. Bošnjački delegati su vjerovali da veći značaj imaju pisma veleposlanicima, nego razgovori s kolegama o budućnosti ove zemlje, napisala je Majkić.

Majkić dodaje da bošnjački izaslanici djeluju destruktivno te da očekuju da će im budućnost isporučiti jedno od stranih veleposlanstava kojima je Bećirović pisao.

-Bošnjački izaslanici bili su protiv svih prijedloga srpskih i hrvatskih izaslanika, kao i protiv predloženih zaključaka. Bili su čak protiv zaključka kojim se traži da se otpočne dijalog između tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima vezanim za budućnost BiH. Protiv svega, jer očekuju da će im svijetla budućnost biti isporučena iz neke od ambasada kojima je pisao Bećirović, napisala je Majkić te dodala:

“Nekim političkim predstavnicima treba zabraniti do govore o demokraciji prije no što se upute u značenje tog pojma. Sudeći prema posljednjoj sjednici, Denis Bećirović bi još morao učiti o najznačajnijim demokratskim principima. Za očekivati je da će veleposlanici kojima je pisao to razumjeti”, stoji u objavi na Facebooku Dušanke Majkić.

 

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
8 mjeseci prije

Srpski i HRVATSKI terorizam i fašizam i genocid postaje konstitutivan

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
8 mjeseci prije

Pasha moj solidni,pravac Irska,ako si krezav onda Turkie,uklapas se u okolis…..🐏

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
8 mjeseci prije

Ko ti je paša? Šta mu komplimente daješ? To je jedan najobičniji bilmez.

Čimbenik
Čimbenik
8 mjeseci prije

…a vi po pamet već 30 godina idete u Beograd i Zagreb…

Chara
Chara
Šta ti kažeš na ovo?  Čimbenik
8 mjeseci prije

A vi nigdje ne idete. Zato i nemate pameti.

Chara
Chara
8 mjeseci prije

Bravo, Duco. Sve si tačno rekla.