IZ PREDSJEDNIŠTVA U GUINESSA? Nikada se u povijesti svijeta nitko nije borio protiv prava naroda vlastitog oca

Delegacija Komiteta za europske poslove Zastupničkog doma Kraljevine Nizozemske izrazila je zabrinutost zbog najave blokade općih izbora, te istakla izbori u listopadu trebaju biti održani.

Komšić izrazio je zahvalnost Komitetu za europske poslove Zastupničkog doma Kraljevine Nizozemske zbog principijelnog i dosljednog stava Kraljevine Nizozemske u pogledu zahtjeva za ispunjenjem europskih pravnih standarda, a koji su preduvjet za europski put Bosne i Hercegovine, kao i zahvalnost za principijelan stav kada je riječ o antieuropskom principu konstitutivnosti naroda.

Na sastanku je razgovarano i o odnosu građana Bosne i Hercegovine prema aktualnim političkim pitanjima, zaključivši da svi građani Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovo etničko porijeklo, moraju biti jednaki pred zakonom.

Konstatirano je da pojedini predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini moraju biti precizniji kada govore o protivljenju pojedinih politika usvajanju reformskih zakona, kako bi se jasnije utvrdila politička odgovornost za aktualne blokade.

Tijekom sastanaka istaknuto je da etnički koncept uređenja društva i države producira organizirani kriminal i sistemsku korupciju, te da takav koncept kroz provođenje reformi mora biti odbačen.

U ime Komiteta za europske poslove Zastupničkog doma Kraljevine Nizozemske sastanku su prisustvovali; Attje Kuiken, Ruben Brekelmans, Jasper van Dijk, Kati Piri, Corinne Ellemeet, Tanahan Kuzu, Jan Peternotte i Renee Konings, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.