Published On: Pet, ožu 25th, 2022

Dodik: BiH se neće pridružiti nikakvim sankcijama

Sastanku su prisustvovali predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović i Narodne partije Srpske Darko Banjac.

Dodik je nakon sastanka rekao da je analizirana ekonomska situacija i mjere koje je potrebno poduzeti.

Dodik se osvrnuo na jučerašnji sastanak u okviru NATO, na kojem je, kako je rekao, BiH tretirana kao zemlja kojoj treba pomoći u pogledu zaštite od eventualne agresije Rusije.

– BiH nije ugrožena, ni od strane Rusije ni bilo koga i to je čista politička ocjena i samog NATO. Mi smo to primili k znanju i ljudi koji su govorili u ime Alijanse i koji su ovdje u ime EU, odnosno EUFOR, jasno su govorili da BiH nema sigurnosnih izazova i da joj ne prijeti eskalacija nasilja – rekao je on i dodao da BiH ne prijeti nikakva opasnost, prenosi RTRS.

Dodik je ponovio da Republika Srpska ostaje neutralna u pogledu sukoba Rusije i Ukrajine, dodavši da se BiH neće i ne može pridružiti nikakvim sankcijama, jer Srpska neće dati suglasnost za to.

– Mi to ne možemo da učinimo jer Srpska, a time i BiH nije donijela nikakvu odluku u vezi s Ukrajinom. Ono što se čulo u javnosti u vezi je s nekim ranijim odlukama iz 2014. godine koje ne odgovaraju aktualnoj situaciji i ne mogu biti validne – rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kiseljak
Kiseljak
1 mjesec prije

E moj traktorista to ti misliš

Dama
Dama
1 mjesec prije

Ne brini nema BiH s čime uvest sankcije sve i da hoće.

Kvico
Kvico
Šta ti kažeš na ovo?  Dama
1 mjesec prije

Ovo se on sa Erdoganom dogovorio?Samo me cudi kako Bakir navalio na sankcije a kum mu kaze jok.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Dama
1 mjesec prije

picku cu ti pocijepati damo