Published On: Mon, Jun 8th, 2020

Iz Crne Gore tvrde da pomoć iz UAE vrijedi 3,5 milijuna KM, BiH rečeno da se radi o 20   

“Ministarstvo je primilo notu UAE iz veleposlanstva u Podgorici da je pomoć namijenjena BiH. Sljedeći dan, uoči stizanja pomoći, došla je nota u kojoj je rečeno da pomoć nije namijenjena BiH nego Crnoj Gori”, kazala je Turković.

Prema njenim riječima, iz ministarstva su zatim kontaktirali osobu koja je bila zadužena za koordinaciju i ta osoba je rekla da je pomoć za BiH.

“Dodatne provjere pokušali smo izvršiti i pozivom u UAE, taj put su nam rekli da će nas povezati s Veleposlanstvom u Beogradu, da bismo na kraju dobili ispriku što je došlo do nesporazuma. Ministarstvo je dovedeno u zabludu. Postoji nesuglasnost o vrijednosti pomoći, nama je rečeno da je vrijednost oko 20 milijuna, a iz Crne Gore kažu da je 2 milijuna”, kazala je Turković.

Naime, premijer Crne Gore Duško Marković na svom Twitter nalogu objavio je da je pomoć iz UAE vrijedna dva milijuna dolara, odnosno blizu 3,5 milijuna KM.

Duško Marković@DuskoMarkovicCG

U Crnu Goru je stiglo više od 21 tone zaštitne medicinske opreme kao donacija @HHShkMohd, vladara Dubaija i njegove supruge, šeike Hind bint Maktum bin Džuma Al Maktum, prve dame Dubaija i njihove porodice i prijatelja. (1/3)

Prema njegovim navodima, riječ je o 21 toni medicinske opreme kojom je zdravstveni sustav Crne Gore osiguran na duži vremenski period.

Podsjećamo, u avionu Boeing 747, između ostalog, bilo je i 50 respiratora, a Turković je pomoć trebala preuzeti u petak. No, nastao je nesporazum, preuzimanje pomoći je otkazano i ona je po dolasku na Međunarodni aerodrom u Sarajevu upućena u Crnu Goru. Iz kompanije Interlogistic koja je radila organizaciju transporta za Klix.ba su kazali da se od početka znalo da oprema ide za Podgoricu.

Oni su također, naveli da je riječ o opremi vrijednoj 20 milijuna KM. Za sada je nejasno zbog čega iz Crne Gore tvrde da je njena vrijednost znatno manja./HMS/