Četvrtak, 18 srpnja, 2024

IVO ŠIMUNOVIĆ -PREDSJEDNIK OO HDZBIH JAJCE Naši preci su podnijeli veliku žrtvu za ovaj grad,izgradimo ga da nam bude za ponos

Must Read

Suradnici portala volimjajce su razgovarali s Predsjednikom OO HDZ BiH Jajce,gospodinom Ivom Šimunović .U nastavku donosimo odgovore na pitanja,koja smo istom postavili:

VJ:Gospodine Šimunović ,evo prošlo je već gotovo godinu dana od kad ste na čelu OO HDZ BiH Jajce,recite nam ukratko kakvo stanje ste zatekli u samoj organizaciji i kakvo je trenutačno stanje ?

– Ovaj OOHDZ BIH je izabran u neobičnim okolnostima ,unutarstranačke izbore u Općinskoj organizaciji HDZ BIH Jajce je provela Županijska organizacija tj. ŽOHDZBIHŽSB.  Od izborne skupštine OOHDZ BIH Jajce vrlo uspješno rješava niz problema koje smo zatekli . Ulažemo velike napore u gradnji povjerenja u našoj općinskoj organizaciji a OOHDZ BIH Jajce vrlo aktivno radi pripremi lokalnih izbora.

VJ:Kakva je trenutačno situacija u samom OO HDZ BiH Jajce po pitanju zajedništva,odnosno da li u samom odboru postoje različite struje koje otežavaju rad odbora ,kao i veći angažman rješavanju problema Hrvata Jajca,kojih ima u svim segmentima života?

– Općinski odbor čine izabrani članovi sa prostora cijele općine Jajce, oni su izabrani demokratsko voljom većine ,a svojim odgovornim radom predstavljaju svoju bazu. Naše zajedništvo se ogleda u nizu provedenih aktivnosti, a ja sam im zahvalan i ponosan na činjenicu da imamo jedinstven OOHDZ Jajce.

VJ:Obzirom da su određeni pojedinci osporavali legitimnost odbora kojemu ste na čelu,recite nam kakva je sad situacija po tom pitanju, odnosno kakva je suradnja OO HDZ Jajce sa Županijskim Odborom i središnjicom u Mostaru?

-U svim demokratskim izbornim procesima postoje pojedinci i njihovi istomišljenici u manjoj mjeri koji zbog neostvarenih želja negoduju ,ja to razumijem. U našem primjeru je bila želja više razini da kreira kadrovska rješenja u našoj općini.U nekim primjerima su i uspjeli .Mi ih podsjećamo na jednu od demokratskih vrednota SUPSIDIJARNOST nemiješanje u nižu razinu odlučivanja. Odnosi sa ŽOHDZBIHŽSB u budućnosti će se popravljati, a odnosi sa središnjicom HDZBIH su vrlo korektni, bez zamjerki.

VJ:Pošto je u Jajcu kao i u ostalim dijelovima BiH aktualno pitanje iseljavanja stanovništva,osobito Hrvata u europske zemlje ,kažite nam šta je potrebno učiniti da se ovaj trend zaustavi ili barem smanji ?

– Hvala za ovo pitanje.TREND kao pojava je nešto što mi u Jajcu možemo reći da je više nego potreba .Ja razumijem to kao ,želju mladih ljudi za boljom budućnošću. Nitko to nemože spriječiti jer je pravo svakog pojedinca da odluči gdje će živjeti. Težnja za boljom budućnošću, otvara puno pitanja, puno izazova ali i puno rizika i opasnosti . Ovaj TREND je posljedica nedostatka potrebnih radnih mjesta ,na čemu ćemo u budućnosti uložiti dodatne napore.  Mladima je potrebno ukazati i na sve vrijednosti i blagodati našega grada u BIH, jer gdje god odu ,oni su u tuđini.

VJ:Koji su glavni problemi Hrvata u Jajcu?

Teško je govoriti o glavnim problema Hrvata u Jajcu, svaki naš čovjek ima neki svoj problem ili razlog zbog kojega donosi odluku ostati ili otići .Za odlazak se može navesti 100 problema, a onaj ko  je odlučio ostati ima 1000 razloga zašto će ostati. Po srijedi je želja  većine, koji su otišli, bolji standard. Ne treba im osporavati ,pa oni su naši ,poželimo im dobro zdravlje ,uspjeh i da nam se što prije vrate ,u boljem stanju .Gradimo dobre odnose sa njima ,ma gdje bili .

VJ:Nedavno je EP HZ HB raspisala natječaj za prijem novih djelatnika u radni odnos.Ima li OO HDZ BiH Jajce ili neki drugi pojedinci ikakav utjecaj po pitanju osoba koje će se eventualno u ovo poduzeće uposliti?

Već dugi niz godina nisu popunjavaju upražnjena radna mjesta u JP EP HZ HB ,mi smo ukazali na potrebu popune istih ,natječaj je objavljen, Uprava JP EP HZ HB provodi neovisno sve procedure u skladu sa važećim zakonskim propisima.  Političke stranke nemaju mandat da zapošljavaju .Kad bi se mene pitalo ja bih zaposlio sve nezaposlene u JP EP HZ HB .

VJ:Lokalni izbori su već raspisani .Kandidata za načelničku poziciju ste već istaknuli,pa recite nam nešto o samom kandidatu odnosno o dr. Stipanu Jezerčić?

-Proveli smo demokratsku proceduru i jednoglasno predložili dr.Stipana Jezerčić za načelnika općine ,kod njega smo prepoznali vrijednosti za koje znamo da su potrebne u društvenom i u političkom djelovanju u našem gradu .Ima istaknute moralne vrijednosti, političko iskustvo, ima kompetencije za rješavanje značajnih problema u našem gradu, spreman je lokalnu upravu učiniti efikasnijom i omogućiti brži razvoj gospodarstva,a svojim primjerom će pokazati da je u našem gradu moguć suživot i bolji međunacionalni odnosi.

VJ:Prvi put se u ovaj proces krenulo ,rekli bismo na vrijeme,da li mislite da je realno očekivati da dr. Stipan Jezerčić postane načelnik općine Jajce i šta je potrebno da se to i dogodi?

-Za svake izbore se zna da će biti za 4 godine ,priprema bi trebala trajati u kontinuitetu, a kampanja u propisanom roku. Mi radimo na pripremi za izbore, imamo dobrog kandidata za načelnika, očekujemo podršku i od onih koji to nisu učinili i vjerujemo da može izboriti pobjedu .

VJ:Pozitivno je po Hrvate Jajca odjeknula vijest da su i druge stranke s hrvatskim predznakom podržale vašeg kandidata (kandidata HDZ BiH) za načelnika ,što je dokaz da hrvatski narod Jajca očekuje od političkih predstavnika jedinstvo.Recite, da li će takvo stanje ostati i nakon lokalnih izbora ,odnosno očekujete li zajednički nastup u OV Jajce od strane novoizabranih hrvatskih vijećnika?

-OOHDZ BIH Jajce je kandidirao kandidata kojemu je teško naći protukandidata ,a politička situacija u Jajcu je sazrijela za nova rješenja, u kojima ćemo u zajedništvu ulagati energiju za bolje sutra.

VJ: I na kraju ,što želite poručiti Hrvatima Jajca ,onima koji su odlučili ostati u Jajcu,kao i onima koji su prije ili nedavno otišli iz Jajca u neku od europskih zemalja?

Naši preci su u povijesti podnijeli veliku žrtvu za ovaj grad i širi prostor, trpili su stoljećima zulume ,razne okupatore ,režime i prognanstva u bespuću .Nama su ostavili pravo da naš grad gradimo i cijelu okolinu ,da bude nama na ponos, a svima poželjan za život. Našima u dijaspori želim što skorije viđenje i povratak kad oni odluče .

volimjajce.com

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -