IVANIĆ: O NATO-u će se odlučivati tek za desetak godina

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić smatra da o članstvu BiH u NATO neće odlučivati sadašnje generacije političara, nego neke za tek desetak godina.

“Dok god je taj uvjet tu, i dok je knjiženje imovine na sudovima, a jeste, to neće biti završeno za barem sedam ili osam, pa i deset godina, jer toliko sudski procesi traju”, rekao je Ivanić za “Nezavisne novine”.

On je naglasio da ne vidi nijednog srpskog političara koji može glasati za NATO prije nego što Srbija bude tamo, te da nema razloga da se bilo šta radi u vezi s tim na temu referenduma.

Govoreći o kandidaturama za naredne izbore, Ivanić je rekao da je uvjeren da će Savez za promjene postići dogovor o zajedničkim kandidatima do kraja godine, a da bi njemu, ako se odluči kandidirati, bilo zadovoljstvo da mu protukandidat bude Milorad Dodik.

Ivanić je, komentirajući bošnjačko-hrvatske odnose, ocijenio da će se dugo osjećati posljedice tih neriješenih odnosa, ističući da postoji mnogo važnih pitanja koja nisu riješena, a koja “neće naći svoj osjećaj do narednih izbora”./HMS/

more recommended stories