Published On: Uto, kol 29th, 2017

ZBOG ZEMANOVE KRITIKE OKRENUO SE PROTIV ERDOGANA? “Otomanska Bosna bila je produkt udruženog zločinačkog pothvata”


Obilježavanje godišnjice ulaska Otomanske vojske u BIH glorificiranjem El Fatiha  sraman je anticivilizacijski čin. Tim postupkom se veličaju masovni zločini, agresija i etničko čišćenje Bošnjaka, Hrvata i Srba s područja te zamišljene paradržavne turske tvorevine. Istovremeno, to predstavlja izrugivanje žrtvama širom BIH, priopćila je danas Stranka demokratske akcije.

Kako se navodi u priopćenju, Otomanska Bosna je produkt udruženog zločinačkog pothvata čiji je cilj bio podjela BiH, a u okviru koje nije bilo mjesta za one koji bi se oduprli osvajaču. Kao npr. Huseina Kapetana Gradščevića.

– Osim Bosni i Hercegovini, Bošnjacima i Srbima i Hrvatima, ta tvorevina nanijela je nepopravljivu štetu i turskom narodu koji je iz 4 stoljetnog perioda izašao osramoćen a u zalazu imperije uradio genocid i u Armeniji.

Kao udruženi zločinački pothvat označena je u svim historijskim dokumentima i konačno u američkom senatu, a nadamo se uskoro i u BH parlamentu, gdje ćemo izglasati rezoluciju o osudi Otomanskog režima kao i osudu genocida nad Armencima.

U SDA kažu kako “otužno zvuče poruke  da iza te otomanske tvorevine nisu ostale masovne grobnice i masovni zločini”. Istina je, vele, nažalost, sasvim drugačija.

-O tome svjedoče brojna stratišta i bolna sjećanja na 4 stoljeća turskog zuluma. Pitamo Rejepa Erdogana i ostale organizatore obilježavanja ove agresorske terevenke jesu li to europske vrijednosti za koje se zalažu i kako misle ući u EU?! – priopćila je SDA.

Inače, s prostora koji je kontrolirala Otomanska imperija protjerano je, silovano i islamizirano na milijune Slavena.

SDA kao stranka baštinica državnosti BIH javno osuđuje Erdoganovo sponzorstvo nad obilježavanjem godišnjice povelje Kulina Bana. Upravo je režim koji Erdogan danas brani, presudio bosanskoj državi. Pa tako i Kulinovoj državi. Ako žele biti prijatelji BIH bilo bi dobro da Bosni i Hercegovini plate odštetu za sva zla koja su tu učinila.

Vrijeđa nas i snimanje filma o našim liderima. Naši lideri su naši lideri a mi nismo Poturice. Stoga , pozivamo Erdogana ako već želi snimati filmove neka snimi film o Armenskom genocidu. Bošnjaci kao narod koji je doživio genocid ovaj put izražava solidarnost prema svim narodima žrtvama genocida. Bošnjaku je u tom smilu bliži Armenac nego Turčin. A oni kojima je Erdogan otac i idol, i koji negiraju armencki genocid, oni su u političkom smislu Poturice I ne mogu biti Bošnjaci. Jer Bošnjak ne veliča svoje agresore. Nego brani svoju Bosnu. Samo Poturica veliča svoje agresore – stoji u priopćenju SDA

Čestitamo SDA-u na ovom hrabrom zaokretu prema Ankari.

Šteta je samo što je ovaj tekst , na žalost, u potpunosti izmišljen i radi se o ironijskoj aktivističkoj intervenciji. Originalno priopćenje možete pročitati ovdje