Published On: Sub, kol 20th, 2016

ITALIJA: Imam objavio fotografiju redovnica na plaži pa izazvao burnu polemiku

Talijanski imam, koji je u petak na svom Facebook profilu postavio fotografiju skupine redovnica na plaži odjevenih u redovničke halje s velom, izazvao je val kritika i stranica mu je na nekoliko sati bila blokirana.
Dok u Francuskoj i Italiji traje polemika o burkiniju, Izzedin Elzir, imam iz Firence, objavio je bez komentara fotografiju osam redovnica na plaži odjevene u redovničko odijelo.
Fotografija je bila podijeljena više od 2000 puta uz obilje komentara sve dok je Facebook nije privremeno blokirao.
Imam je za talijansku televiziju Sky Tg24 objasnio da je fotografijom želio “odgovoriti onima koji kažu da su naše zapadne vrijednosti različite u odijevanju i pokrivanju tijela”.
“Želio sam im reći da dio zapadnih vrijednosti potječe iz kršćanstva(…) i da i u kršćanskim korijenima ima osoba koje se gotovo potpuno pokrivaju”, rekao je.
Imam je objasnio da je fotografijom želio potaknuti “pozitivnu raspravu” te je već primio poruke zahvale “brojnih kršćana”.
Nakon zabrane burkinija na tri plaže u Francuskoj i polemike koju je ta mjera izazvala, talijanski ministar unutarnjih poslova ocijenio je da je neprimjerena, pa čak i opasna svaka zabrana takve odore koja pokriva cijelo tijelo i glavu u kojoj neke muslimanke odlaze na plažu./VLM/HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x