Ismet Mušeljić Tuba ženio se više od 80 puta

Za mnoge je u životu težak put pronalaska prave ljubavi, o tome nam svjedoči priča Ismeta Mušeljić zvanog Tuba iz Bosanske Krupe, koji za Dnevni list tvrdi da se ženio više od 80 puta.

Kada smo stigli kod Ismeta u Bosansku Krupu, zatekli smo ga kako radi kućne poslove i kroz osmijeh nam prigovara što smo došli iznenada pa se nije stigao obrijati i lijepo obući.

Niste mi valjda čak iz Mostara došli na moju 81. svadbu? Uvijek spreman na šalu nas s osmjehom pita i nastavlja svoju priču.

“Za vrijeme puberteta i momkovanja tata mi je radio u inozemstvu, a ja sam se lijepo oblačio, a bio sam i poznat pjevač u Bosanskoj Krajini. Vozio sam dobro auto, pa su se žene jednostavno lijepile za mene”, priča nam ovaj pedesetdevetogodišnjak.

Većinom su to, kako nadalje tvrdi, bile lijepe seoske djevojke iz svih krajeva BiH, a poslije Krajine najviše ih je bilo iz središnje Bosne, pa ih nisam vjenčavao.

“Možda jednu ili dvije, iskren da budem, nisam siguran”, ističe Ismet i dodaje da ih je najviše upoznavao radeći onda na svadbama, vašerima i u kavanama.

Od ogromnog broja žena, većinu ih je zaboravio te mu se dogodio i jedan incident.

“Jednu sam damu iz Travnika drugi put zaprosio ne znajući da je već bila kod mene prije 15 godina”, prisjeća se Ismet. S obzirom da su se kratko zadržavale, nema puno djece, samo dva dječaka, jedan iz sadašnjeg braka, a drugi sin iz jednog od njegovih prijašnjih brakova. Ismet sad živi sa svojom 80. ženom.

“Ne pitajte me imena mojih žena. Ne želim spominjati niti jednoj ime. Nije fer da im sad nakon toliko godina stvaram neprilike. Njegova majka Razija pričala nam je o sinovim ženidbama.

“On ti je bio u svojoj mladosti pravi đavo. Većina tih djevojaka ostajala je po osam dana, a onda bi on dovodio novu. Najduže je s njim ostala jedna iz Cazina koja je bila oko četiri godine. Svi su u susjedstvu mislili da odlaze zbog mene. Često sam se pitala je li moj Ismet sposoban kao muškarac kad ga tako sve brzo sve djevojke ostavljaju, priča majka Razija.

“Možda ću kod dragog Boga za to snositi kazne”, kroz šalu nam kaže Ismet, krajiški rekorder po broju ženidbi.