ISMET BAJRAMOVIĆ: Na prosvjedima se očekuje od sedam do 10 tisuća osoba

Nas neće zadovoljiti nikakav razgovor, nikakvo obećanje niti bilo što drugo. Nas može samo zadovoljiti da vidimo da nema zakona o radu sutra na Domu naroda. Kad vidimo da nema zakona, i ako bude prosvjeda, prekida se, ima zakona – mi smo pred Parlamentom, kazao je Bajramović.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović izjavio je danas da će prosvjedi sazvani za sutra ispred zgrade Parlamenta FBiH trajati sve dok Prijedlog zakona o radu ne bude povučen sa sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta. Poručio je da će, ako predloženi zakon bude povučen s dnevnog reda, prosvjedi biti prekinuti. 

– Nas neće zadovoljiti nikakav razgovor, nikakvo obećanje niti bilo što drugo. Nas može samo zadovoljiti da vidimo da nema zakona o radu sutra na Domu naroda. Kad vidimo da nema zakona, i ako bude prosvjeda, prekida se, ima zakona – mi smo pred Parlamentom Federacije, kazao je Bajramović na pres-konferenciji.

Naveo je kako su dobili informacije da se na terenu, odnosno u njihovom članstvu, vrše određeni pritisci na članstvo, od toga da se ne pušta da dođu na prosvjed u Sarajevo “iako je veliko zanimanje”, a kaže i da se pojavila dezinformacija da je prosvjed odgođen.

Bajramović je kazao da se na prosvjedima očekuje od sedam do 10 tisuća članova sindikata.

– Mi ćemo za naše članove sindikata potpuno prihvatiti i prihvatili smo odgovornost, odgovaramo za njihove postupke i preuzimamo potpunu odgovornost, a za nečlanove sindikata odmah se ograđujemo unaprijed, kazao je Bajramović.

Dodao je kako su danas nastavljeni razgovori predstavnika Sindikata s predstavnicima političkih stranaka u FBiH u vezi s predloženim zakonom o radu. Danas popodne održan je sastanak i s čelništvom SDA, na čelu sa stranačkim predsjednikom Bakirom Izetbegovićem. Bajramović je kazao kako im je rečeno da pokušaju “amandmanski pričati o tim stvarima“.

– To nije naš stav, nije način. Mi tražimo da se zakon povuče. Ako se usvoji dnevni red i uđe se u raspravu o zakonu, onda su amandmani. Mi tražimo prethodnu radnju, tako da smo im na to skrenuli pozornost i oni su to primili k znanju. Sastanak se završio, ne u tonu kao što je poručeno sinoć s Predsjedništva SDA, nego u jednom drugom tonu. Poručeno je da će se razmisliti i javiti. Rečeno nam je od predsjednika SDA da će još kontaktirati, premijera, određene suradnike, možda i neke koalicijske partnere i onda će nam javiti kakav im je stav, rekao je Bajramović.