“PRVI MART” OPTUŽIO IVANIĆA: Mladene, u Predsjedništvo si izabran zahvaljujući bošnjačkim glasovima

potpisana-koalicija-prvi-martKoalicija “Prvi mart” osuđuje zaoštrenu retoriku koja stiže posljednjih dana iz Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladena Ivanića. Iznesenim stavovima Ivanić potpuno nepotrebno svoju retoriku prilagođava onoj koju iznose Milorad Dodik i SNSD-a u RS-u.

“Shvatili smo da gospodin Ivanić u igri ‘tko je veći Srbin’, porukom kojom ovih dana upravlja SNSD, pokušava dokazati lojalnost RS-u, ali je dugoročno pogubno za sve građane Bosne i Hercegovine da se integracija naše zemlje u NATO savez opisuje kao ‘mogućnost da NATO napada Srbiju’, da se iznose sumnje u pravičnu i pravednu istragu i rad Tužiteljstva BiH, da se osporava međunarodna rezolucija o Srebrenici, te konačno da mu uopće ne pada na pamet da se ne pojavi u Srebrenici 11. srpnja”, kazao je Edin Ikanović kako prenosi sarajevsko “Oslobođenje”.

“Mladen Ivanić jeste izabran većinom glasova građana BiH s područja entiteta RS, ali istovremeno ne smije zaboraviti da je u toj većini veliki i presudni broj glasova dobio iz bošnjačke povratničke zajednice. Oni su ga smatrali boljim izborom od Cvijanovićeve i on sad to mora i dokazati”, kaže Ikanović.

“Također, treba naglasiti da Ustav BiH ne poznaje termin “srpski član Predsjedništva”, već da je etnička i entitetska predispozicija od važnosti samo u procesu izbora, a ne i u obavljanju mandata kao predstavnika svih građana i građanki Bosne i Hercegovine. Ivaniću, trebaš predstavljati sve građane, jer ako se ovakva politika nastavi, narednog puta će Bošnjaci bojkotirati izbor između ‘manjeg’ i ‘većeg’ zla, pa da vidimo je li oporba u RS-u spremna platiti tu cijenu svog populizma”, zaključio je Ikanović../HMS/