Subota, 22 lipnja, 2024

“PRVI MART” OPTUŽIO IVANIĆA: Mladene, u Predsjedništvo si izabran zahvaljujući bošnjačkim glasovima

Must Read

potpisana-koalicija-prvi-martKoalicija “Prvi mart” osuđuje zaoštrenu retoriku koja stiže posljednjih dana iz Ureda predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladena Ivanića. Iznesenim stavovima Ivanić potpuno nepotrebno svoju retoriku prilagođava onoj koju iznose Milorad Dodik i SNSD-a u RS-u.

“Shvatili smo da gospodin Ivanić u igri ‘tko je veći Srbin’, porukom kojom ovih dana upravlja SNSD, pokušava dokazati lojalnost RS-u, ali je dugoročno pogubno za sve građane Bosne i Hercegovine da se integracija naše zemlje u NATO savez opisuje kao ‘mogućnost da NATO napada Srbiju’, da se iznose sumnje u pravičnu i pravednu istragu i rad Tužiteljstva BiH, da se osporava međunarodna rezolucija o Srebrenici, te konačno da mu uopće ne pada na pamet da se ne pojavi u Srebrenici 11. srpnja”, kazao je Edin Ikanović kako prenosi sarajevsko “Oslobođenje”.

“Mladen Ivanić jeste izabran većinom glasova građana BiH s područja entiteta RS, ali istovremeno ne smije zaboraviti da je u toj većini veliki i presudni broj glasova dobio iz bošnjačke povratničke zajednice. Oni su ga smatrali boljim izborom od Cvijanovićeve i on sad to mora i dokazati”, kaže Ikanović.

“Također, treba naglasiti da Ustav BiH ne poznaje termin “srpski član Predsjedništva”, već da je etnička i entitetska predispozicija od važnosti samo u procesu izbora, a ne i u obavljanju mandata kao predstavnika svih građana i građanki Bosne i Hercegovine. Ivaniću, trebaš predstavljati sve građane, jer ako se ovakva politika nastavi, narednog puta će Bošnjaci bojkotirati izbor između ‘manjeg’ i ‘većeg’ zla, pa da vidimo je li oporba u RS-u spremna platiti tu cijenu svog populizma”, zaključio je Ikanović../HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

SAD podiže tužbu protiv TikToka ne i Facebooka

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a planira usredotočiti nadolazeću tužbu protiv TikToka na optužbe da je popularna platforma društvenih medija kršila prava...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -