Utorak, 28 svibnja, 2024

ISKORAK I KONTRA: Split je pokoren, na redu je Mostar, treći najvažniji hrvatski grad!

Must Read

Današnji, drugi Split Pride, prošao je bez izgreda i većina sudionika se razišla, rečeno je iz policije.

Do 15.40 sati privedeno je 40 osoba zbog manjih prekršaja, ponajviše po Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o javnom redu i miru.

– Ne bilježimo događaje koji se dovode u vezu sa sigurnošću sudionika Split Pridea 2012. i građana Splita, kazao je Paško Ugrina iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Nakon završetka Split Pridea, policija je otpratila organizatore i dio sudionika.

Osiguranjem je zadovoljan načelnik policijske uprave Ivica Tolušić.

– Više sam nego zadovoljan. Nikakvih incidenata nije bilo. Nema ozlijeđenih i to je najvažnije. Sve je prošlo kako smo i očekivali, kazao je novinarima.

Ovogodišnji Split Pride osiguravalo je 900 policajaca iz splitsko-dalmatinske i susjednih policijskih uprava, među kojima je bio i Interventni vod, a iz zraka im je potporu pružao helikopter.

Policija je ove godine suzila prostor građanima koji su za promatranje povorke, na raspolaganju, osim jednog dijela Rive, imali užu šetnicu uz južni dio, dok je zaštićena zona u kojoj je bila povorka gay pridea, bila šira nego inače.

Vođe Iskoraka i Kontre  na kraju splitskog pridea u koji se ne misle tako skoro vraćati najavili su kako razmišjaju o Mostaru kao idućem odredištu. Tamo je puno studenata iz Hrvatske, mnogi su se sklonili iz svojih sredina radi pritiska okoline. Želimo ih izvesti na ulice. Želimo i gej-lezbo Hercegovinu vidjeti na ulicama. Na Split prideu bilo ih je mnogo iz Hercegovine. Želimo im pomoći. Osim toga, kako je onomad rekao Tomac, dodali su cinično , Mostar je u strateškom smislu, treći hrvatski grad po važnosti. I nama je!

Mi želimo poručiti Europi  da su Hrvati u BIH, od sva tri naroda u njoj, daleko najtolerantniji.

 

Podsjećamo, queer pride u Sarajevu brutalno je ugušen nakon prijetnji i fizičkog obračuna s  vehabijama, u Banjaluci nisu niti pokušali da ga održe.

Popularna HERA prošle godine podržala je gej pride u Zagrebu, solidariziravši se sa onima kojima se guše ljudske slobode,  te je pozvala gejlezbo lobi da se isto tako solidariziraju s pravima Hrvata u BIH.

hera_gej

 

Marino Bogdan,  tzv. “hrvatski uber gay” koji u liberalnom Mostaru  uživa i popularnost izjavio je da sanja dan kada će u Mostaru biti gay pride. Danas je naravno bio u Splitu.

 

S obzirom da Hrvati u BIH već dvije godine skoro iznad granica ljudske tolerancije toleriraju političke pedere poput Budimira, Jurišića. Max Čambera i sl. bit će zanimljivo vidjeti kako će regirati na Mostar Pride. Ako iziđu na ulice i budu radili prosvjede i to će opet biti dobro. Konačno će se navići na praksu protesta. Pa će ih se drugi put kad im se oduzmu politička prava skupiti malo više od deset na prosvjedima. Ako ne iziđu pokazat će europsko lice i dobiti dodatne bodove iz Brusselesa.

A tko zna, možda se po prvi put lijeva i desna mostarska obala upoznaju i zbliže. Ako ništa na antigejlezbo prosvjedima i pronađu zajednički jezik u zajedničkoj mržnji. Ironično al vrlo izgledno.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -