ISČEKUJUĆI IRFANA: “Huzur” emotivno dirnuo publiku

Mostar — Prepuna dvorana Narodnog pozorišta Mostar ispratila je sinoć premijernu izvedbu predstave “Huzur” autorice Martine Mlinarević, u režiji rediteljice Alme Lapajne – javlja faktor.ba.

“Huzur”, autorice Martine Mlinarević, donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti.

Ajla Hamzić, koja je utjelovila lik Martine Mlinarević na pozornici kazala je nakon predstave kako je presretna i uzbuđena.

“Značajna je poruka ove predstave. Ako smo barem jednu ženu potakli na pregled ja ću biti sretna. Dala sam svoje srce na sceni i nadam se da se to osjetilo i da je publika zadovoljna. Nekako smo disali skupa, imam taj osjećaj” – istaknula je Hamzić.

Predstava je posebno ostavila dojma na predsjednicu udruženja za podršu oboljeljim od raka dojke “Novi pogled” Maju Memić.

“Predstava je zaista izuzetna. Ostavila je sigurno na sve upečatljiv dojam, pogotovo mislim na zdrave žene. Mi ipak žene koje imamo dijagnozu karcinoma dojke znamo kroz šta je Martina prošla” – naglasila je Memić.

Ističe da rak ne bira i može zadesiti svaku ženu, zato vjeruje da će ova dirljiva priča potaknuti žene na prevenciju.

„Ovo je jedna od onih predstava koje se rade iz ljubavi i iz potrebe da se ispriča priča, i upravo u tome leži njen potencijal. Drago mi je da smo dobili predstavu koja u umjetničkom, estetskom i sadržajnom smislu čini veliki iskorak naprijed u našem repertoaru. Takođe, za pozorišni život grada Mostar prava je sreća dobiti rediteljicu kakva je Alma Lapajne i ne dvojim da je njena estetika pravo bogatstvo ali i osvježenje u kulturnom životu grada.“ istakao je nakon odigrane predstave direktor Narodnog pozorišta u Mostaru, Almir Mujkanović.

(StarMo)

*Irfan ipak nije došao