Published On: Pet, lip 25th, 2021

Irma Baralija ipak povukla ostavku

Kako saznaje portal Klix.ba potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija povući će ostavku koju je bila podnijela nakon nesuglasica u rukovodstvu svoje stranke oko tretmana njene šale sa sarajevskom gradonačelnicom Benjaminom Karić.

Baralija je predsjedniku Predragu Kojoviću zamjerila ispriku koje je on napisao na društvenim mrežama zbog Baralijine šale na račun sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić, a ona mu je spočitala takav čin “javnog puštanja niz vodu”.

Ona je tu ispriku dovela u vezu s niveliranjem odnosa u Bh. bloku te da nije željela biti balast u međustranačkim odnosima.

Kako saznaje Klix povlačenje ostavke nastupilo je nakon niza nagovaranja stranačkih kolega, ali i situacije da je ostavku podnio sam Predrag Kojović.

Ranije smo izvijestili kako vrh Naše stranke protresa velika kriza koja je kulminirala ostavkama predsjednika Predraga Kojovića, kao i potpredsjednice Irme Baralije.

U međuvremenu Baralija se oglasila na društvenim mrežama kazavši da kao potpredsjednica Naše stranke, zajedno sa svojim prijateljima i kolegama, nastavlja se boriti za pravednije, zdravije i bolje društvo u kojem ćemo s radošću živjeti svi.

“Česte, a ponekad i žustre diskusije koje vodimo na sastancima rukovodstva stranke su nešto na što sam ponosna jer je to odraz demokratičnosti i slobode koju osjećamo svi da iskažemo što mislimo i argumentiramo pravac u kojem stranka treba da ide, žao mi je što se takve stvari pokušavaju kroz određene medijske natpise predstaviti kao slabost ili problem. Ono kroz što Naša stranka trenutno prolazi su prirodni politički procesi iz kojih smo i do sada izlazili još snažniji, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put”, napisala je Baralija.

Dnevnik.ba

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>