IRFAN ČENGIĆ PODNIO OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE U SDP BIH “Više bi volio da sam umro nego što sam bio sam s Bogićevićem u uredu”

Irfan Čengić , član Predsjedništva SDP BiH podnio je ostavku na sve funkcije u ovoj stranci nakon što Bogić Bogićević nije izabran za gradonačelnika Sarajeva i nakon što je povukao kandidaturu za tu poziciju.

“Bogić Bogićević je jednostavno previše dobar za ovaj grad za ove ljude. Dok njega Milošević i Kadijević nisu mogli slomiti da bi naš grad naša domovina imala šansu za neovisnost, ove predstavnike Sarajlija (vijećnike) lome za sitnice, jer nekima ništa nije sveto i sve je bruto i neto, dok su poštenih 14 izdržali sve napade”, napisao je Čengić na Facebooku, te dodao:

“Podnio sam ostavku na sve funkcije u stranci jer Bogićević nije izabran za Gradonačelnika Sarajeva, odgovornost mora biti standard u politici, ja sam vjerovao ljudima na riječ i to je moja greška. Tako me otac odgojio, možda je samo vozač ali je pošten čovjek, dok će neki uvijek ostati mali sinovi velikih ljudi, koji su danas prodali Bogića”, napisao je Čengić.

“Nemam se namjeru valjati u blatu, i napadati bilo koga jer svatko svoj križ nosi. Više bi volio da sam umro, nego što sam bio sam Bogićem u uredu dok smo pratili sjednicu, i što smo uradili takvoj veličini”, zaključio je Čengić.