Published On: Pon, ruj 20th, 2021

KAKO JE OVA INZKOVA IZJAVA PROŠLA ISPOD RADARA? “Bošnjački narod nije priznao svoje zločine nad drugima. Trebali su….”

Bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko kaže da je posljednjom odlukom o nametanju odredbi Kaznenog zakona BiH o negiranju genocida u BiH rasteretio svog nasljednika Christiana Schmidta. Kaže da je s Dodikom svojevremeno bio na “ti” i da je počasni građanin Laktaša.

Inzko u intervjuu za BN TV kaže da to proizilazi iz sudskih presuda Međunarodnog suda u Haagu. Što se tiče kaosa koji je nastao, Inzko kaže da je i ranije bilo puno bojkota državnih institucija, čak nisu dolazili ni na posao.

“Ovaj put je malo drugačije, oni dolaze na posao, idu u državne institucije, ali ne glasaju”, kazao je Inzko.

Rekao je da je srpski narod dobar i da mu je žao svih nevinih žrtava bez obzira kojem narodu pripadaju. Podsjetio je da je 2008. godine Milorad Dodik rekao da je u Srebrenici bio genocid.

Kaže da je bošnjački narod trebao priznati počinjene zločine nad drugim, jer bi tako potaknuo i ostale.

“Među ljudima nema problema, oni su susjedi , razgovaraju. Problema nema ni u biznisu, ali kod političara, oni pričaju o tim razlikama među narodima i ljudima”, kaže Inzko.

Rekao je da nije vidio zakone koje je donijela NSRS. Dodao je da je za njega Republika Srpska daytonska kategorija.

Odbacio je tvrdnje da je ovom odlukom pomogao Bakiru Izetbegoviću i Miloradu Dodiku te da im ovo služi za nacionalnu homogenizaciju Bošnjaka na jednoj i Srba na drugoj strani.

Kaže da bi volio da je nametnuo zakon o javnim nabavama i o porijeklu imovine, lažnim diplomama, “ali nije imao tu mogućnost, jer su mu rekli da rješenja u BiH trebaju donositi domaći političari”.

Priznaje da je bio “dobar” s Miloradom Dodikom, da ga je poznavao i ranije i posjećivao njegovu obitelj.

“Bio sam i na slavi, Đurđevdan, kod njegovog oca. Bili smo na “ti”… Govorio je da je u Srebrenici bio genocid, da se Radovan Karadžić treba predati Haagu… Bio je miljenik zapada, Madeleine Albright…”, kazao je Inzko.

Naveo je da je Dodiku odgovaralo kada je međunarodna zajednica intervenirala u njegovu korist, kao u slučaju kada je prvi put izabran za predsjednika Vlade Republike Srpske, kada je smijenjen Nikola Poplašen. Ne vjeruje u Dodikove priče o razlazu.

Govoreći o poznanstvu s Dodikom, Inzko je otkrio da je počasni građanin Laktaša, odakle je Milorad Dodik.

guest
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Srbče
Srbče
1 godina prije

Ovaj se istovario na BiH i otišao.Sramota je 15 godina sutjeti nista ne raditi i na odlasku donijeti odluku koja je zablokirala BiH.Ovi sto naj vise vole BiH naj više je i koče.Nema tu ljubavi samo interes.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Nek se napuši kur..! Ta stoka od niskih predstavnika dođe uvijek pameti kad odu iz odavde, kao da nekoga više boli kita za njihovo mišljenje.

Citat
Citat
1 godina prije

Danas iza podne na klixu naslov: “Usvojen budžet BiH!”U nastavku, negdje na pola teksta ubačeno “bužet se treba potvrditi još nakon drugog čitanja i u Domu naroda”.Muslimani slave u komentarima, 400 komentara… jer prosječan Musliman ne čita dalje od naslova ili ga ne zanima šta će biti sutra. Prosječan Musliman živi za moment, ne treba Muji ništa više od 5 minuta sreće.

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
1 godina prije

Nije ni tebi lako

Danilo
Danilo
Šta ti kažeš na ovo?  Citat
1 godina prije

I naslove im drugi procita ..tj..konobar u birtiji..a.onda arlaukanje ko onaj hlojavi sa munare…pa ko koga razume..To je informisanost hlojavih ..

Srbče
Srbče
1 godina prije

Incko ako nije uzeo od SDA bar 2 miliona za ovaj zakon,ako ne i vise.Otisao u pemziju ko gospodin,a pre neki dan cijem dao 500 eura u humanitarne svrhe.Pretrgose.

Danilo
Danilo
Šta ti kažeš na ovo?  Srbče
1 godina prije

Nisi upucen..10 miliona..
Po to je bio u Tursku privatno nski dan..
Provizija Bakiru 3 ..
I plus otisla sa njim muslimanka iz OHR da zivi u Klagenfurtu..sestra od one voditeljke sa N1 BiH..godine 28..a diplomirala na fakultetu ZetinaĆamil&eskort.com

johnny_m
johnny_m
1 godina prije

Žao mu što nije nametnuo zakon o javnim nabavama?
Ako je i od ovog propalog slovenskog uguza iz Austrije
previše je.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Uzeo lopatom,guzio mlade pičke,najbolje mjesto na svijetu,bolje nego papino

Danilo
Danilo
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Eno je sestra rodjena od one novinarke sa N1 Alma..Elma..kako vec..u Klagenfurtu na Inckovom imanju..
Cuva akvarijum i ribicu..za Gestapovsko kohpile..

Scorpiorex
Scorpiorex
1 godina prije

Kako onakvog jadu zapade 15 god,lova do gužva,pićetine,a kurcem ne mrdas.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
1 godina prije

Ime Valentina Incka će u povjesti Hrvata i Srba biti ispisano crnim slovima. Inckova idiotska računica da je 5 trećina od 17 i slične stupidarije u značajnoj mjeri su doprinijele da hrvatski narod bude majoriziran od strane muslimana.Potpora alijansi i Lijanovićima, te jurišiću i kojekakovim ludimirovima prodanim judama, ali i toleriranom Lagumdžijinom projektu Komšić u ukupnom govori tko je Incko.
Srbi imaju svoju priću o ovom prodanom trećerazrednom odvratno korumpiranom “politiučaru”, ali Hrvati će ga definitivno pamtiti kao prodanu dušu i čovjeka koji je ojadio Hrvatski narod u BiH.

Last edited 1 godina prije by Robinzon Kruso
Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Robinzon Kruso
1 godina prije

Incko ce dobiti kucu na Jadranu..ako ne i otok ko Genser..
Na srecu..ili na zalost..kako ko gleda na svoj narod i opstanak..
Zato je Adolf reko da samo Srbi na Balkanu i od Juznih Slovena imaju drzavotvornu svest..i da ih treba zatrti u korenu..
Slicno je reko i Bizmark pre njega..
Meni jedan Svedjanin kaze 1996..
Nama (svedjanima)samo kad bi neko ..spomenuo sankcije..Pristali bi na sve od para ..imovine..do hebanja i zena i sestri i cerki..”