Published On: Pet, ožu 18th, 2022

Inozemni borci bježe iz Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je 27. veljače pozvao strance da se bore protiv ruske vojske. U priopćenju je to, između ostalog, rekao i Zelenskij:

“Ovo nije samo ruska invazija na Ukrajinu. Ovo je početak rata protiv Europe, protiv europskih struktura, protiv demokracije, protiv osnovnih ljudskih prava, protiv globalnog poretka zakona, pravila i mirnog suživota.” Dodao je: “Svatko tko se želi pridružiti obrani Ukrajine, Europe i svijeta može doći i boriti se rame uz rame s Ukrajincima protiv ruskih ratnih zločinaca.”

Na taj je način Zelenskij prikazao sukob između Ukrajine koja brani zapadne vrijednosti, ljudska prava i svoj politički sustav od “ruskih ratnih zločinaca”. Ovu priču su uvelike širili zapadni mediji, koji su se u isto vrijeme rugali ideji “denacifikacije” Ukrajine.

Iz zapadnih medija izostavljena je činjenica da su otvoreno neonacističke skupine poput bojne Azov sa sjedištem u Mariupolju službene jedinice Republikanske garde, koja je pod izravnim zapovjedništvom ukrajinskog Ministarstva unutarnjih poslova. Također se izostavlja da je Stepan Bandera, nacistički suradnik u Drugom svjetskom ratu koji je poticao Ukrajince da “unište” Židove i Poljake, što je dovelo do desetaka tisuća smrtnih slučajeva, rehabilitiran u Ukrajini, a čak je i glavni put u Kijevu preimenovan po njemu. Ovo su samo dva primjera “nacifikacije” Ukrajine koju Zapad namjerno ignorira.

Bez obzira na to, prikazujući rat u Ukrajini kao borbu liberalizma protiv autoritarizma, zapadni liberali ublažavaju krajnju desnicu i druge inozemne borce od bezbroj neliberalnih ideologija koji dolaze u Ukrajinu kako bi se borili protiv Rusa. Prema Kijevu, do 06. ožujka najmanje 20.000 inozemnih boraca iz 55 zemalja ušlo je u Ukrajinu kako bi se borili protiv Rusa.

Volonteri su mješavina neonacista, radikalnih islamista, naivnih liberala i raznih rusofoba. Premda zapadni mediji s uzbuđenjem javljaju o stranim borcima, izvještaji koje daju o svom vremenu u Ukrajini uistinu su zastrašujući, od mučenja od strane ukrajinskih vojnika, do korištenja kao topovskog mesa i suočavanja s razornim raketnim napadima ruskih snaga.

Jedan američki dragovoljac, koji je rekao da je bio u Gruzijskoj nacionalnoj legiji 122. brigade teritorijalne obrane (Odesa), rekao je na društvenim mrežama da se “naša baza zeznula. Baza tik do nas bila je uništena.” Također je rekao da su Amerikanci i “tone Britanaca” mrtvi.

Objasnio je da se inozemni dragovoljci šalju na prve crte bojišnice bez dovoljno naoružanja i oklopa. I dalje objašnjava da su ukrajinski vojnici, kada su odbili ići i boriti se u blizini Kijeva pod takvim uvjetima, zaprijetili pucanjem, natjeravši američkog dragovoljca i druge na bijeg iz zemlje. Međutim, također je objasnio da su ukrajinski vojnici rezali putovnice stranih boraca i tjerali ih na front. Jezivo je upozorio:

“Ljudi moraju prestati dolaziti ovamo, to je zamka i ne dopuštaju ti da prokleto odeš.”

Jedan britanski borac, bivši vojni liječnik po imenu Jason Haigh, rekao je 9. ožujka za The Sun da su ga uhitile ukrajinske vlasti koje su nosile kabelske vezice. Rekao je da su ga ukrajinske vlasti udarile po glavi i nekoliko puta, što je rezultiralo teškim potresom mozga i obiljem krvarenja. Na kraju su on i njegova skupina pušteni i pridružili se stotinama tisuća u vlakovima za Lavov, prije nego što su pobjegli na poljsku granicu i dobili vlak za Varšavu.

Također se podsjeća da je brazilski strani borac na svoje društvene mreže prenio mučan prikaz ruskog napada na Međunarodni centar za održavanje mira i sigurnosti (IPSC) u blizini Lavova i poljske granice 13. ožujka, rekavši:

“Ne znam ni što bih rekao… bili su vojnici specijalnih snaga iz cijelog svijeta (SAD, Francuska, Južna Koreja, Čile). Informacija koju imamo je da su svi poginuli, oni [Rusi] su uspjeli sve uništiti… vi dečki ne razumijete što znači kad mlažnjak baci projektil na vas. Hvala Bogu da sam ranije izašao.”

Na taj se način, unatoč hvaljenju inozemnih boraca u Ukrajini od strane zapadnih medija, djeluje kao da njihovo iskustvo nije bilo ništa drugo nego zastrašujuće. Također se čini da su mnogi strani borci naivni prema činjenici da postoje jasne veze između Legije stranaca i ukrajinskih neonacista.

Osim toga, australska vlada upozorila je 15. ožujka da bi dobrovoljci mogli završiti kao “topovsko meso” za Ukrajinu. To se poklapa s Matthewom Robinsonom, britanskim volonterom koji je naglasio da se stranci “mogu vrlo brzo pretvoriti u legiju i poslati na crtu bojišnice. Iako imate najbolje namjere pomoći ljudima, zapravo biste mogli biti topovsko meso.”

Može se sugerirati da Ukrajina namjerno pokušava povećati broj tijela stranaca koji se bore protiv Rusije kako bi izazvala međunarodnu bijes u nadi da će prisiliti stranu intervenciju. Međutim, zbog dobrovoljaca koji se bore u neslužbenom kapacitetu, ne postoji korelacija između pogibije stranaca i aktiviranja međusobne obrambene politike NATO-a.

Autor: Paul Antonopoulos

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
5 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
FREE JAPAN!

Fuck američka konjica 🙁 – opet je okasnila 🙁 🙁 …

Istina ce osloboditi

Posrbico, umvi !

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦

Izgori ološu nacistički…

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦

Ja haman čuo da će ljiljani visiti na Crvenom Trgu…

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦

Ma se sikirajte se jukrejnovci, dolazi vam armada Plekijevih bojovnika, kao i Jasmin Mulahusić, Šaćir-Srka, Uzp, Zlikovac i ostala ekipa kao ispomoć.

Слава Россий 🇧🇾🇷🇺🇺🇦