Published On: Pet, ožu 18th, 2022

Američki senator ponavlja poziv za ubistvo Putina

Američki senator Lindsey Graham (R-Južna Karolina) nije uznemiren reakcijom na njegovu sugestiju,izrečenu ranije ovog mjeseca, da bi neko trebalo da ubije ruskog predsjednika Vladimira Putina. U stvari, on pojačava svoju nasilnu političku retoriku usred ukrajinske krize.

„Nadam se da će biti uklonjen, na ovaj ili onaj način“, rekao je Graham novinarima u Washingtonu u srijedu. „Nije me briga kako će ga ukloniti. Nije me briga da li ćemo ga poslati u Hag i suditi mu. Samo želim da ode.”

Graham je potvrdio da ubistvo Putina vidi kao poželjnu opciju za smjenu ruskog predsjednika, baš kao što je nagovijestio u objavi na Twitteru od 3. marta u kojoj je pitao: „Postoji li Brut u Rusiji? Postoji li uspješniji pukovnik Stauffenberga u ruskoj vojsci?

U to vrijeme, portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je „histerično raspirivanje“ antiruskih osjećanja u SAD, nazivajući to svojevrsnim „rusofobičnim slomom“.

Ozloglašeni senator jastrebova potvrdio je u srijedu da je u stvari pozivao na atentat na Putina.

„Vrijeme je da ode“, rekao je Graham o Putinu. „On je ratni zločinac. Voljeo bih da je neko sredio Hitlera ’30-ih. Dakle, da, Vladimir Putin nije legitimni lider. On je ratni zločinac.”

Ruski narod će „imati nultu budućnost“ ako nastavi da slijedi Putina, tvrdi Graham, dodajući da ako SAD nastave sa naporima da pomognu Ukrajini da se odbrani uvođenjem sankcija kako bi „udavile rusku ekonomiju“, snage unutar Rusije će se podići da okončaju krizu. „Mislim da je svijetu bolje bez Putina – što prije to bolje, i nije me briga kako ćemo to da uradimo“.

Grahamovi komentari došli su usred eskalacije anti-Putinove retorike u Washingtonu. Predsjednik Joe Biden nazvao je Putina „ratnim zločincem“ prvi put u srijedu, dan nakon što je Senat podržao rezoluciju kojom se ruski predsjednik tako označava.

Moskva je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, tvrdeći da Rusija mora da demilitarizuje i „denacifikuje“ vladu u Kijevu nakon što je odbila da mirnim putem riješi sukob u Donbasu i tražila nuklearno oružje i članstvo u NATO. Ukrajina je taj potez ocijenila kao „ničim izazvan” napad i insistirala je da nema namjeru da silom povrati region Donbasa.

Moskva je više puta negirala optužbe za neselektivne napade na ukrajinske gradove, rekavši da ruske snage samo gađaju vojne ciljeve. Kremlj je zamjerio Bidenu što je Putina nazvao ratnim zločincem, rekavši da su takvi komentari američkog šefa države „neprihvatljivi i neoprostivi”.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
FREE JAPAN!
FREE JAPAN!
1 mjesec prije

A ako netko prije toga ukloni anglosaksonsko goovno Grahama 🙁 – nama Slavenima neće bit žao 😉 ! Ili?

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
1 mjesec prije

Seratore vakak je da krenete sa depopulacijom. Predlažem ti kžda kreneš od sebe i svoje familije. 🖕

Istina ce osloboditi
Istina ce osloboditi
1 mjesec prije

Svaka čast Grahamu na poziv uklanjanja Putina, bilo kojim načinom.

Svaka mu čast na jedino ispravnoj uputi prema sili, kako ukloniti to zlo putin.

Graham je jedan od rijetkih, koji vuče pravilne poteze iz loših iskustva prošlosti, 30, 50, 100 ili 1000 godina unazad.

“Vim vi repellere omnes leges omniaque jura permittunt.”

16. stoljece: Albertini.
20. Stoljece: Artukovic (1986).

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Šta ti kažeš na ovo?  Istina ce osloboditi
1 mjesec prije

Popij jednu isilovaču i raznesi se. Može i rajhovača i pridruži se Artukoviću.

Istina ce osloboditi
Istina ce osloboditi
Šta ti kažeš na ovo?  Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
1 mjesec prije

Posrbico iza Drine,
spusti se u pakao moskovskim kgb-zlocincima kirilu putin i lažnom spc, slugama sotone.

Iznad zemlje božije među ljudima nema mjesta za ne-ljude.

Last edited 1 mjesec prije by Istina ce osloboditi