Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

INICIJATIVA ZA ENGLESKU NGO SRPSKU: Traje to već više od 18 godina otkako se Dodik odcjepljuje

Must Read

Ovakve inicijative produbljuju lošu poziciju Republike Srpske, prokomentirala je za Fenu predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić posljednju “inicijativu” predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o “mirnom razdruživanju”.

Po njenim riječima, jasno je da kada se takav dokument predloži drugoj strani, Federaciji BiH, da ga ona neće prihvatiti.

– Ovo je samo novi naziv za Dodikovu priču koja je samo priča, a traje već više od 18 godina otkako se on odcjepljuje. Prvo je bilo nezavisnost, pa odcjepljenje, pa samostalnost unutar daytonske BiH, pa sad mirno razdruživanje. Verbalne vratolomije koje služe za dnevnu upotrebu kako bi se prikrilo katastrofalno ekonomsko stanje u koje nas je dovela vlast Republike Srpske, a čija je najteža posljedica masovan odlazak ljudi odavde – kaže Trivić.

Svakako, naglašava, ovakve inicijative produbljuju lošu poziciju Republike Srpske.

– Umjesto da se jača njena daytonska pozicija, ovakvim inicijativama se dovodi u rizik stečeni nivo autonomije koji se ogleda prije svega u entitetskom glasanju i drugim mehanizmima koje Republika Srpska ima po Daytonu – zaključila je Trivić.

- Advertisement -

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Usvojen rebalans Proračuna Mostara, Statut povučen s dnevnog reda, je li SDA zaustavila prodaju nekretnine u Sjevernom logoru zbog nacionalnosti investitora?

Mostarsko Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici usvojilo Rebalans Proračuna za 2024. godinu, dok o Statutu Grada Mostara vijećnici...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -