Published On: Sri, kol 22nd, 2012

Inicijativa mladih HNS: Ne budite samo pasivni promatrači! Izađite na izbore!

U povodu nadolazećih lokalnih izbora u BiH, Inicijativa za Mlade HNS BiH uputila je poziv mladim pripadnicima Hrvatskog naroda u zemlji da izađu na birališta, te na taj način utječu na svoju budućnost. Inicijativa mladih smatra kako su Hrvati u ovoj zemlji marginalizirani, iako na papiru konstitutivan narod, te kako su svaki izbori za njih kao takve povijesni.

Naglasak su stavili na one sredine u kojima su Hrvati u većini. ”Važno je izaći i na izbore u onim sredinama gdje su Hrvati u većini, odnosno gdje imaju veći broj opcija za birati. Jer vi odlučujete kakve će biti sljedeće četiri godine u vašoj sredini, neizlaskom na izbore, i neglasovanjem po svojoj savjesti, malo toga možete prigovoriti, ako se stvari budu odvijale u lošem svjetlu, i ako se vaš kraj ne bude razvijao kako treba”, poručuju mladi HNS-a BiH.

Osvrnuli su se i na nezainteresiranost velikog broja mladih ljudi za izbore i politička pitanja, te napomenuli kako su izbori njihovo ljudsko pravo koje moraju iskoristiti, a ne pasivno promatrati što se oko njih događa. ”Nekorištenjem građanskog prava izbora političke opcije dajemo potporu majorizaciji i kršenju Ustavom zagarantiranih prava. Pravo izbora je također jedno od ljudskih prava, te zbog situacije u kakvoj jesmo, ne koristeći ga, najveću štetu činimo upravo sebi”, stoji u priopćenju Inicijative mladih HNS BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare