Utorak, 28 svibnja, 2024

Inicijativa mladih HNS: Ne budite samo pasivni promatrači! Izađite na izbore!

Must Read

U povodu nadolazećih lokalnih izbora u BiH, Inicijativa za Mlade HNS BiH uputila je poziv mladim pripadnicima Hrvatskog naroda u zemlji da izađu na birališta, te na taj način utječu na svoju budućnost. Inicijativa mladih smatra kako su Hrvati u ovoj zemlji marginalizirani, iako na papiru konstitutivan narod, te kako su svaki izbori za njih kao takve povijesni.

Naglasak su stavili na one sredine u kojima su Hrvati u većini. ”Važno je izaći i na izbore u onim sredinama gdje su Hrvati u većini, odnosno gdje imaju veći broj opcija za birati. Jer vi odlučujete kakve će biti sljedeće četiri godine u vašoj sredini, neizlaskom na izbore, i neglasovanjem po svojoj savjesti, malo toga možete prigovoriti, ako se stvari budu odvijale u lošem svjetlu, i ako se vaš kraj ne bude razvijao kako treba”, poručuju mladi HNS-a BiH.

Osvrnuli su se i na nezainteresiranost velikog broja mladih ljudi za izbore i politička pitanja, te napomenuli kako su izbori njihovo ljudsko pravo koje moraju iskoristiti, a ne pasivno promatrati što se oko njih događa. ”Nekorištenjem građanskog prava izbora političke opcije dajemo potporu majorizaciji i kršenju Ustavom zagarantiranih prava. Pravo izbora je također jedno od ljudskih prava, te zbog situacije u kakvoj jesmo, ne koristeći ga, najveću štetu činimo upravo sebi”, stoji u priopćenju Inicijative mladih HNS BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -