Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

Informacija o naknadi Tihiću i Prodanoviću netočna, Prodanović će tužiti novinara i ‘Dnevni list’

Must Read

SARAJEVO – Potpuno je netočna i neistinita informacija da je zastupniku Lazaru Prodanoviću i izaslaniku Sulejmanu Tihiću isplaćeno 11.980 KM odnosno 12.415 KM na ime naknade za smrt užeg člana obitelji kako je napisao “Dnevni  list”, a onda čitav niz portala preuzeo ovu vijest kao vjerodostojnu, kazao je šef Sektora za informiranje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zlatko Vukmirović.

Pojasnio je da je prema Odluci o načinu obračuna plaća i ostalih materijalnih prava zastupnika i izaslanika u PSBiH za ove namjene propisana jednokratna naknada “u visini tri prosječne mjesečne neto plaće u BiH, a ne tri plate koje su zaradili zastupnici, izaslanici ili bilo tko drugi zaposlen u institucijama”.

Iznos koji će na ime jednokratne naknade dobiti Prodanović i Tihić je 2.448 KM.

Prodanović je za istaknuo da je zgrožen ovakvim postupkom novinara.

– Nemam riječi za ovo što se dogodilo. Ovo je još jedan od dokaza da su pojedini novinari dotakli dno novinarstva ne poštujući pijetet mrtvih čije se kosti još uvijek nisu smirile u grobu. Riječ je o tendencioznom natpisu čiji je cilj širenje mržnje – rekao je Prodanović.Naglasio je da je jučer razgovarao s novinarom koji je napisao ovu vijest te da će tužiti i njega i “Dnevni list”.

– Također, uputit ću i dopis Regulatornoj agenciji za komunikacije i svim nadležnim institucijama koje trebaju reagirati i onemogućiti da se nikome ne ponovi ono što se dogodilo meni i Tihiću. Jer, očigledno je da je BiH jedina zemlja u kojoj svako, bez ikakvih sankcija, može širiti mržnju i lagati – zaključio je Prodanović.

Glasnogovornik Stranke demokratske akcije (SDA) Erdal Selmanović je kazao da je Tihić na kratkom, petodnevnom odmoru, ali da sa sigurnošću zna da će Tihić taj novac dati u humanitarne svrhe, odnosno, za stipendiranje djece iz šehidskih obitelji.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -