Published On: Ned, pro 14th, 2014

IMAM BEGANOVIĆ: “Slutnja je gora od ubojstva, nemojmo biti tužitelji, jer ćemo na Sudnjem danu biti optuženi!”

Trnovački imam Selvedin ef. Beganović, imam u džematu Trnovi, općina Velika Kladuša, napadnut je u subotu navečer minut prije molitve jacije na ulazu u džamiju od strane nepoznatog napadača.

Napad se dogodio u predulazu trnovačke džamije u trenutku kada se efendija Beganović spremao da uđe u džamiju. Nepoznati napadač udario ga je s leđa tvrdim predmetom zbog čega je izgubio svijest nakon čega je zadobio više udaraca po cijelom tijelu.

Napadač se udaljio, a ozlijeđeni imam je pozvao policiju. Policijska patrola odvezla je Beganovića u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši gdje mu je ukazana pomoć.

Kako Dnevni avaz saznaje, efendija Beganović zadobio je ozljede glave i cijelog trupa. Zbog nanesenih ozljeda i uznemirenja medicinski radnici su ozlijeđenog imama zadržali puna tri sata. Negdje oko 21 sat Selvedin ef. Beganović je dovezen kući.

U Službi hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša dežurni liječnik dr. Dinko Keserović potvrdio je da je Selvedin ef. Beganović zadobio lakše tjelesne ozljede.

Dr. Keserović nije želio dati informaciju na kojim dijelovima tijela imama Beganovića su pronađene ozljede. Dnevni avaz navodi da je zadobio više udaraca po bubrezima.

Ovo je drugi napad na Beganovića u posljednjih pet dana. 8. prosinca također u večernjim satima nepoznata maskirana osoba napala je nožem trnovskog imama i nanijela mu teže tjelesne ozljede u predjelu ramena i ruke.

Selvedin ef. Beganović je nakon prvog napada 8. prosinca u više izjava medijima kazao kako nikoga ne optužuje i ne upire prstom.

“Nemojmo biti tužitelji, jer ćemo na Sudnjem danu biti optuženi! Nemojmo biti suci, jer će nam biti suđeno”, izjavio je Beganović 8. prosinca naglasivši kako je ‘slutnja gora od ubojstva’.

Policija u Veliko Kladuši intenzivno radi na oba slučaja. Sumnja se da je riječ o istom napadaču čiji identitet još uvijek nije otkriven.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare