Published On: Pet, lis 23rd, 2015

IMA SE, ŠMRČE SE : U Sarajevu se dnevno potroši oko 20 kilograma narkotika

SARAJEVO – Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da od ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) očekuje konkretno zalaganje za borbu protiv ekstremnih pokreta u BiH, pojedinaca koji propagiraju, vrbuju i nagovaraju građane BiH da se priključe određenim terorističkim organizacijama.

U izjavi za BN, Mektić je naveo da u BiH postoji ozbiljan problem organiziranog kriminala, posebno kada je u pitanju zloupotreba droge.

Prema njegovim riječima, izvršena je analiza koja je pokazala da se samo u Sarajevu dnevno troši oko 20 kilograma droge.

Mektić postavlja pitanje: gdje su narko-bosovi i zašto se ne hapse u vrijeme kada je droga došla do škola?

– Bavimo se pitanjem uličnih dilera i sitnih preprodavača, a nikako da se uhvatimo ukoštac s krupnim dilerima – naglašava Mektić.

– U posljednje vrijeme, svjedoci smo da imamo klasične mafijaške obračune, tipa sačekuša iza kojih se kriju krupni poslovi s drogom ili nekog drugog teškog kriminala. Posljednji je zabilježen u Banjaluci i to je jasan znak da postoji podzemlje koje se između sebe obračunava – rekao je Mektić.

Dodao je kako je zbog svega toga veoma bitno da ravnatelj SIPA bude čovjek koji će znati nositi se s ovim problemima, kao i problemom korupcije i kriminala koji su u sprezi s političkim vrhom i koji su doveli BiH na prosjački štap.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare