Srijeda, 24 travnja, 2024

Ikea napravila kuće na sklapanje od tisuću dolara

Must Read

Inžinjeri i dizajneri švedske tvrtke Ikea smislili su jeftinu kuću, koja će korisnicima stići rastavljena, u prepoznatljivom tankom kartonskom pakiranju nalik onom u kojem se dostavlja namještaj ove tvrtke.

U kutiji će se nalaziti svi dijelovi koji su vlasnicima potrebni da sami sklope svoj ​​dom, i to bez dodatnog alata. Cilj proizvoda je da se izbjeglicama iz mnogih zemalja osigura kvalitetnije i trajnije prebivalište od šatora koji su trenutno u upotrebi, ali se očekuje da će uskoro zamijeniti i stil života u mnogim zemljama.

Istraživanje

Nakon više od dvije godine istraživanja i dizajniranja filantropskog odjeljenja tvrtke Ikeine zaklade u partnerstvu s UNHCR (Visoki komesarijat za izbjeglice Ujedinjenih nacija), nove kuće su spremne za masovnu proizvodnju. Na realiziranje ove humane ideje, Ikea je potrošila 4,5 milijuna dolara.

Za razliku od šestomjesečnog vijeka šatora koje ratne izbjeglice sada koriste po cijeni od 70 do 400 dolara, rasklopiva kuća može trajati i do tri godine, a predviđena cijena nakon početka masovne proizvodnje ovih objekata iznosi oko 700 dolara. Proizvodnja novih kuća, koje se dostavljaju u četiri kutije teške 100 kilograma, trenutno košta više od 5.000 dolara, ali na tržištu se već nalaze kuće od 1.000 dolara, u koje može se smjesti petočlana obitelj.

depo

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x