I u skupštini Srbije izbila tučnjava zbog zakona u Crnoj Gori

U skupštini Srbije došlo je do incidenta nakon što su zastupnici stranke Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić ušli na sjednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srpske vlasti nisu reagirale na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Obradović i Kostić sukobili su se sa šefom naprednjaka Aleksandrom Martinovićem, nakon čega je nastao opći kaos, prenosi Index.

Noseći transparente “Vučić i Milo – braća blizanci” i “Srbijo, zašto šutiš?”, Obradović i Kostić su stali za govornicu parlamenta i upitali zastupnike vladajuće koalicije zašto ne reagiraju na usvajanje zakona u Crnoj Gori i uhićenje zastupnika Demokratskog fronta.

Šef zastupnika naprednjaka Aleksandar Martinović u jednom trenutku je ustao i prišao govornici, ali je Kostić stao između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurnuo Martinovića.

Nastao metež, a u naguravanju je sudjelovao i ministar obrane Aleksandar Vulin. Jedan od zastupnika Srpske napredne stranke (SNS) oteo je transparente zastupnicima Dveri i potrgao ih.

Predsjednica skupštine Maja Gojković rekla je da se sjednica prekida. Situacije se nakon nekoliko minuta smirila, a Obradović i Kostić su napustili dvoranu, piše N1.