Published On: Sub, stu 17th, 2012

DOLIJALO LIJANOVO NAJMILIJE: Nikšić Jerki blokirao račun, biti će posla i za organe gonjenja

Austrijska manjina, OHR, i bankarska mafija uskoro bi mogli ostati bez ministra u ionako nelegalnoj Vladi Federacije. Zbog činjenice da nelegalno federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva nije ispoštovalo zaključak Vlade FBiH, trenutno je obustavljena isplata poljoprivrednih poticaja za ovu godinu, potvrdio je jučer za “Dnevni avaz” ministar financija FBiH Ante Krajina.

Ministar Krajina kratko je informirao da je bilo zastoja, jer je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva dalo nalog za isplatu, ali nije razdvojilo poticaje za poljoprivrednu proizvodnju od ostalih poticaja, kako je naloženo zaključkom Vlade.

Tzv. Premijer FBiH Nermin Nikšić rekao je jučer za ‘Avaz‘ da je usuglašeno da poticaji za poljoprivrednu proizvodnju budu isplaćeni odmah, a svi ostali da čekaju, dok Radna grupa ne završi izvještaj o opravdanosti kapitalnih investicija, te onih u ruralni razvoj.

“Na osnovu preliminarnih nalaza Radne grupe primjetna je značajna zloupotreba tih sredstava, tako da smo, dok ne budemo imali definitivan izvještaj na osnovu kojeg ćemo imati konkretne zaključke, odlučili obustaviti isplatu”, kazao je Nikšić.

Komentirajući činjenicu da Ministarstvo poljoprivrede u svom nalogu nije razdvojilo poljoprivredne poticaje, kako bi oni mogli biti isplaćeni odmah, Nikšić je kazao da se “očito na ovaj način na Vladu pokušava napraviti pritisak koji je politički motiviran”.

“Vidjet ćemo kakav će biti izvještaj Radne grupe. Čini mi se da će biti veoma mnogo posla i za organe gonjenja”, rekao je Nikšić za “Avaz“.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanoviću telefonskoj izjavi iz Prištine jučer je potvrdio da je njegovo ministarstvo razdvojilo naloge o poticajima, tako da prvo budu isplaćeni oni za poljoprivrednu proizvodnju.

“Očekujem da isplata poticaja uslijedi idućeg tjedna. Mislim da nema potrebe da poljoprivrednici održavaju prosvjede koje su najavili. Ja se vraćam ovog vikenda u BiH i razgovarat ću s poljoprivrednicima”, kratko je rekao Lijanović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare