Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

AMERIČKA VELEPOSLANSTVO: Na proljeće konferencija o reformi Federacije BiH

Must Read

Veleposlanstvo SAD-a je angažirano  s ostalim predstavnicima međunarodne zajednice na organizaciji radne konferencije koja će biti održana na proljeće i na kojoj bi se razgovaralo o opcijama moguće reforme Federacije BiH – potvrđeno je Agenciji FENA u Uredu za odnose s javnošću američke ambasade u BiH

“Sjedinjene Američke Države su već ranije iznijele svoje mišljenje da je potrebno da se Federacija BiH, kao i svi nivoi vlasti u BiH, učine funkcionalnijim. Federacija BiH ima složenu, dupliranu i skupu strukturu. Sjedinjene Američke Države bi voljele vidjeti da Federacija BiH postane funkcionalnija, efikasnija i manje birokratska”, navode iz Ambasade SAD-a i naglašavaju da ne postoji nikakav „američki plan“ za reformu Federacije BiH.

Podsjećaju da je u protekloj godini ambasador Patrick S. Moon apelovao na pojedince, lidere i nevladine organizacije da otpočnu razgovore o mogućim promjenama Ustava Federacije BiH da bi se na bolji način odgovorilo potrebama građana i zaštitila njihova prava.

Ambasada SAD-a će i dalje podsticati političko i civilno društvo na razgovore o ovoj temi te će biti spremna pružiti pomoć, mada sve odluke o reformama u Federaciji BiH leže na političkom vodstvu i građanima Federacije BiH, rečeno je FENA-i iz Ureda za odnose s javnošću  Ambasade SAD-a.

(FENA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -