Published On: Tue, Dec 24th, 2013

I tako im je Helez ukrao Božić…

Povod našeg Priopćenja sadržan je u bezprizornoj socijalnoj majorizaciji, koja se dogodila, nakon nezakonitog oduzimanja zakonskih primanja invalidima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, iz naše županije.

Ovaj nečuveni postupak SDP-ovog federalnog ministra branitelja Zukana Heleza, gori je od grozomornog čina francuske kraljice Marije Antonete, koja je podanicima, gladnim kruha, predložila jesti kolače.

U isto, krajnje nemoralno kolo, s rečenim ministrom Helezom, bestidno se, na sramotu hrvatskom rodu, uhvatio i jedan Hrvat u ministarskoj fotelji: federalni ministar financija Ante Krajina.

Oba federalna ministra, oduzimanjem stečenih prava hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih branitelja, u općinama Grude Ljubuški i Posušje, učinila su dvostruko zlo: zagorčali su spomenutima blagdanske Božićne dane te išli proračunato sukobiti braniteljsku populaciju u ŽZH, izuzimajući Široki Brijeg, iz blokade novčanih sredstava.

Ministra Krajinu očito ni malo ne briga hoće li oštećeni imati što ručati za Božić. Neka se stoga ne iznenadi nenajavljenim gostima na Božićnom ručku. Izgleda da ćemo morati, kroz oštre javne prosvjede, izboriti nezakonito nam oduzeta prava!

Posušje, 21. prosinca  2013 godine

 

      Predsjednik:

                                                                                                                 Jozo  Begić